Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Ünal: Devlet Bahçeli'nin iktidar olmaya niyeti yok

        Ünal, Göksun ilçesindeki bir tesiste, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlara yönelik düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, siyasi partilerin amacının iktidara gelmek olduğunu söyledi.

        Tek başına iktidar olma gibi bir amacı olmayan siyasi partilerin gidip dernek ya da sivil toplum örgütü olarak çalışmasını öneren Mahir Ünal, "Şimdi bakıyorsunuz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bırakın tek başına iktidar olmayı, iktidar olmaya niyeti yok. Partiyi iktidara taşıyacak adamları da partiden kovuyor. Kim ki kendisine rakip olacak, Meral Akşener çıkarın, Sinan Oğan çıkarın, Mehmet Şandır çıkarın, geçmişte Sadi Somuncuoğlu çıkarın, Ramiz Olgun çıkarın, Tuğrul Türkeş onu hiç tutmayın, çıkarın. Niye? Çünkü, 'küçük olsun, benim olsun'. Böyle parti yönetilmez" diye konuştu.

        CHP'nin de tek başına iktidar olmak gibi bir niyetinin bulunmadığını ifade eden Ünal, muhalefetin "Koalisyon olursa iyi olur" dediğini belirterek, Türkiye'de "tek başına iktidar olma" hedefinin AK Parti'ye ait olduğunu kaydetti.

        Tek başına iktidar olmak istediği için AK Parti'nin de "diktatör olmakla" suçlandığına dikkati çeken Mahir Ünal, şöyle devam etti.

        "Sandıktan diktatör çıkar mı? Milletin iradesiyle seçilmiş, sandıkla gelen, sandıkla giden diktatör olur mu? Kimi kandırıyorsunuz. Diktatörlük sizin zamanınızdaydı. Siz, 'açık oy gizli tasnif' ile bu milletin yıllardır iradesini çaldınız. Sandıkları kurardılar. CHP'nin altı oklu bayraklarını da sandıkların altına sererlerdi. Sıkıysa CHP'ye oy verme. Şimdi bunlar çıkmış bize tek adamlıktan bahsediyorlar. Bize diktatörlükten bahsediyorlar."

        Ünal, muhalefet liderlerine seslenerek, "Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52 oy ve bu milletin teveccühü ile Cumhurbaşkanı seçilmiş. Bu milletin liderliğini hak etmiş bir liderdir. Azıcık bu millete sevginiz varsa, o zaman sizin bu milletin tercihine de saygı göstermeniz gerekiyor. Nerede saygı?" şeklinde konuştu.

        1 Kasım'da milletin geleceğine oy vereceğini ifade eden Mahir Ünal, o yüzden çok çalışarak geleceği ayağa kaldırmak için başlattıkları yolcuğu devam ettireceklerini de sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ