Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adalet Bakanı Kenan İpek: 9 kişi aranıyor

        HABERTURK.COM

        Adalet Bakanı Kenan İpek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara katliamı ile ilgili, toplam 9 kişinin arandığını açıkladı. İpek ayrıca gülümseme polemiklerine de açıklama getirdi; "İstifa sözleri üzerine İçişleri Bakanımıza yöneltildiğinde benim gösterdiğim rekleks hala tartışma konusu oluyor" ifadelerini kullandı.

        İşte Kenan İpek'in konuşmasından satırbaşları;

        ANKARA KATLİAMI

        Devletimiz bu konuda yoğun bir çalışma içinde. Yapılan bir haber nedeniyle aranan çok önemli bir fail firar etti. Toplam 9 kişi aranıyor. Basınımız bu sorumlulukla hareket etmeli.

        Güvenlik zaafı varsa bu kamuoyula paylaşılacak.

        İSTİFA TARTIŞMALARI

        Bu sözlere cevap vermeyi düşünmüyorum. İstifa sözleri üzerine İçişleri Bakanımıza yöneltildiğinde benim gösterdiğim rekleks hala tartışma konusu oluyor. Ana muhalefet partisi başkanı istifa sözünü hep dile getiriyor. Ben ana muhalefet partisi başkanı ile asla polemiğe girmek istemem. Söz söylememem lafım olmadığı anlamına gelmez.

        TAHİR ELÇİ YORUMU

        Adalet Bakanı Kenan İpek, Bakırköy 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hakkında verdiği yakalama kararına ilişkin olarak "Hakimin önüne çıkacak. Verilecek kararı bekleyelim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ