Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Davutoğlu'ndan Van'da açıklamalar

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin Van mitinginde halka hitap etti. Terörle mücadelenin "Silahlar magmaya gömülünceye kadar" süreceğini kaydeden Davutoğlu, Vanlılar'a "Ak Parti iktidardan inerse buralarda terör çeteleri ya da eskiden olduğu gibi beyaz Toroslar dolaşacak. Bir daha ülkeyi ne faili meçhullere, ne de terör çetelerine bırakmayacağız" diye seslendi.

        Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

        Ak Parti iktidardan inerse buralarda terör çeteleri ya da eskiden olduğu gibi beyaz Toroslar dolaşacak. Bir daha ülkeyi ne faili meçhullere, ne de terör çetelerine bırakmayacağız. Kimse bu milletin kardeşliğini bozamayacak, al bayrağı indiremeycek. Türkiye'nin önünü kesemeyecekler, silahlar magmaya gömülünceye kadar mücadelemizi devam ettireceğiz.

        Hiç kimse bizi halkımızla buluşmaktan alıkoyamaz, engelleyemez. Bu yürekleri ayırmak mümkün mü, 'Sen Türksün sen Kürtsün diyerek aramıza nifak sokmak mümkün mü?

        Biz bölmek, parçalamak için değil kardeşliği getirmek için bir aradayız. Biz hükümet olarak Van'ı Bingöl'ü Hakkari'yi kalkındıracak yatırımlar yapıyoruz; bunlar gelip yakıyorlar. Kimse dağlara gençlerimizi kaçırmasın, iş sahibi olsun diye üniversiteler açıyoruz.Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir.Başladığımız işi yarım bırakmayacağız. Çözüm sürecini ve terörle mücadeleyi yarım bırakmayacağız.

        "TÜRK-KÜRT DİYE AYIRIRSAK..."

        Vatandaşı Türk-Kürt diye ayırırsak bu makamlar haram olsun.

        Teröre asla izin vermeyeceğiz. Silahlar mağmaya gömülünceye kadar mücadelemiz sürecek. Esnafa 'Dükkanınız kapatacaksınız' diye baskı uygulanacak günler bitecek.

        Sizin aranızdan Allah muhafaza canlı bombalar, teröristler değil, Türkiye'ye, Van'a ışık tutacak bilim adaları yetişecek.

        AK Parti iktidarlarında bu devlet ana kucağı oldu ve olacak. Ama birileri de eğer bu ülkenin birliğine ortak devleti,ne saldırıya kalkarsa ona da dur diyeceğiz. 'Dur bu topraklar nice hainler gördü ama hainlere bu topraklar terk edilmedi' diyeceğiz. Vatandaşları, kardeşleri birbirine kırdırmak isteyen hain odaklara karşı kararlı olacağız.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ