Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ünlü model cinayetine 12.5 yıl hapis cezası

        Gökay USANMAZ- İSTANBUL

        İstanbul Beylikdüzü'nde 24 yaşındaki ünlü model Halit Arslan'ı aralarında çıkan tartışma sırasında bıçaklayarak öldüren Emre Solan ile ağabeyi Yusuf Solan,‘haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı. Acılı anne Seval Şahin, "Oğlumun canı 12 yıl mı ediyor?" diyerek karara isyan etti.

        ‘Binbir gece', ‘Asi' gibi birçok ünlü dizide rol alan oyuncu ve model Halit Arslan, 24 Nisan 2013 günü oturduğu sitenin otoparkından kız arkadaşıyla çıktığı sırada yine aynı sitede yaşayan Emre Solan (25) ile karşılaştı. Kız arkadaşına baktığı gerekçesiyle Arslan ile Solan tartışmaya başladı. Bu tartışmadan bir süre sonra Emre Solan telefonla Halit Arslan'ı arayıp, konuşup barışmak istediğini söyledi. Arslan teklifi kabul etti. İkili akşam saatlerinde sitede buluştu. Ancak ikinci kez aralarında tartışma çıktı. Tartışmaya Halit Arslan'ın arkadaşı Şenol Alkın, Emre Solan'ın ağabeyi Yusuf Solan ve arkadaşları Devran Karapınar, Mehmet Ketenci ile Emrah Ayvaz da karışınca kavga büyüdü. Olayda Halit Arslan ve Şenol Alkın bıçaklanarak ağır, Yusuf ve Emre Solan kardeşler ise hafif şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan Halit Arslan, 25 Nisan 2013 günü hayatını kaybetti.Emre Solan ve diğer 4 şüpheli tutuklandı.

        PLANLI ŞEKİLDE ÖLDÜRDÜLER

        Bakırköy 7.Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen karar duruşmasında öldürülen gencin annesi Seval Şahin, "Sanıklar planlı bir şekilde bir araya gelip oğlumu planlı bir şekilde öldürmüşlerdir" diyerek, tüm sanıkların cezalandırılmasını istedi.

        "KENDİMİ SAVUNDUM"

        Tutuklu sanık Emre Solan'un "Olayın bu şekilde olmasını ben istemedim. Olay sırasında Halit Aslan bıçak çekerek beni sol kaşımdan yaralamıştı. Elindeki bıçağı alarak kendimi savundum. Böyle bir olay olduğu için gerçekten pişmanım, üzgünüm" dediği duruşmada Yusuf Solan da olayda suçsuz olduğunu söyleyerek, tahliyesini talep etti. Mahkeme, sanıklar Devran Karapınar ve Emrah Ayvaz'ı beraat ettirirken Şenol Alkın'ı haksız tahrik altında Yusuf Solan'ı bıçakla kasten yaralamak suçundan 11 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, tutuklu sanık Emre Solan'ı, Şenol Alkın'ı öldürmeye teşebbüs suçundan beraat ettirirken ağabeyi Yusuf Solan ile birlikte Halit Arslan'ı haksız tahrik altında kasten öldürme suçundan 12'şer yıl 6'şar ay hapisle cezalandırdı. Yusuf Solan'ı ayrıca Şenol Alkın'ı haksız tahrik altında kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

        Sanıklardan Mehmet Ketenci'yi Şenol Alkın'a karşı öldürmeye teşebbüs suçundan beraat ettiren mahkeme Halit Arslan'ı haksız tahrik altında öldürmeye iştirak suçundan 6 yıl 3 ay hapisle cezalandırdı. İki kardeşin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

        BİR CANIN BEDELİ 12 YIL MI ?

        Anne Seval Şahin duruşma çıkışı karara isyan ederek, "Benim çocuğumun canı 12 yıl mı? Ellerinden gelse 'Halit Arslan kendisini öldürdü' diyecekler. Bu kararla oğlumun kemiklerini sızlattılar" derken baba Abdullah Arslan da "Bu ülkede adaletin olmadığını bir kez daha gördük" diye konuştu.

        Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Yusuf Solan hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis, Şenol Alkın'ı öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıl hapis, Emre Solan hakkında Halit Arslan'ı haksız tahrik altında kasten öldürme suçundan 18 yıla kadar, Şenol Alkın'ı öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıla kadar hapis istenmişti. Davanın diğer sanıkları Devran Karapınar, Emrah Ayvaz ve Mehmet Ketenci hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Mehmet Ketenci hakkında Şenol Alkın'ı öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıl hapis cezası istenen iddianamede müşteki-sanık Şenol Alkın hakkında ise haksız tahrik altında kasten yaralama suçundan 3.5 yıla kadar hapsi talep edilmişti. Yargılama sürecinde Emre Solan ve ağabeyi Yusuf Solan dışındaki sanıklar tahliye edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ