Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İstanbul'da 10 milyon TL'lik kaçak sigara operasyonu

        Nihat ULUDAĞ / İSTANBUL

        Beylikdüzü'ndeki Ambarlı Gümrüğü'nde düzenlenen operasyonda, 3 konteyner içerisinde 1 milyon 600 bin paket kaçak sigara yakalandı. İstanbul Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından yakalanan sigaraların piyasa değerinin 10 milyon TL olduğu öğrenildi.

        Operasyonla uluslararası kaçakçılık çetesine büyük vurgun yapılırken, kaçak sigaralardan elde edilen gelirlerin önemli kısmının PKK gibi terör örgütlerine aktarıldığı öğrenildi.

        İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Mısır'dan gemi ile getirilen 4 konteyner dolusu 'polietilen plastik' hammaddesinin 104 gündür yurda sokulmak için beklediğini tespit etti.

        KANSER HASTASI VATANDAŞI KANDIRMIŞLAR

        Muhafaza müdürlüğü ekipleri, uzun süre işlem yapılmayan konteynerleri yurda sokmaya çalışan firma yöneticilerini yakın izlemeye aldı. Yürütülen soruşturmada firma sahibinin uzun süredir kanser hastası olan gariban bir vatandaş olduğu belirlendi.

        Uzun süredir kanserle mücadele savaşı veren T.K., "İki komşum bana gelip senin üzerine şirket açalım, 'biz çalışır kazanırız sende hastasın çalışamıyorsun sana da ayda bin 200 TL para veririz' dedi. Bende zaten çaresiz bir durumdaydım bu teklifi kabul ettim" dedi.

        DEDEKTÖR KÖPEK LİLLY SİGARALARI HEMEN BULDU

        Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, 104 gündür bekleyen ve plastik hammaddesi 'polietilen' olarak beyan edilen 4 konteynerin ithalat işmine başlandığı bilgisi üzerine harekete geçti. Konteynerler tek tek açılarak incelemeye alındı. Tütün dedektör köpeği "Lilly" içerisinde kaçak sigara bulunan 3 konteyneri kolayca buldu.

        REKOR SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

        Bir konteynır içerisinden beyan edilen plastik hammaddesi çıkarken, 3 konyener içerisinden de piyasa değeri 13 milyon TL olduğu belirtilen 1 milyon 620 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Bu sayı tek seferde yakalanan en büyük sigara yakalama operasyonu oldu. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla kaçakçılık çetesi üyeleri M.K. T.S. T.K. A.K. G.Ç. Y.A. E.D. ve İ.K. gözaltına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ