Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mardin'de bağımsız aday, boş meydanda miting yaptı

        Kendi süslediği seçim arabasının sürücülüğünü yaparak Karayolları Parkı'na gelenSarıkaya, aracındaki ses sistemini kullanarak, yaklaşık yarım saat süren bir konuşma yaptı.

        Ezan okunurken konuşmasına ara verenSarıkaya'yı, çevrede güvenlik önlemi alan polislerin dışında kimse dinlemedi.

        Konuşmasının ardından gazetecilere açıklama yapanSarıkaya, 11 çocuklu bir ailenin evladı olduğunu, 42 yıl boyunca çeşitli illerde sınıf öğretmenliği yaptığını bildirdi.

        Yaklaşık 50 yıldır siyaset yaptığını ifade edenSarıkaya, 25 yıl önce milletvekili teklifi aldığını ileri sürerek, ''Yüksek yerlerden teklifler geldi, kabul etmiyordum. Ama bölgedeki akan kanın durması için, soyadları aynı olan 4 partinin bunu çözemeyeceğine inandığım için aday oldum'' dedi.

        Seçimlerde başarılı olacağına inandığını aktaranSarıkaya, şöyle konuştu:

        ''Binlerce kişinin gönlü buradaydı ama kendileri yok. Yakınlarımı da davet etmedim. Bana herkes 'geleceğiz' dedi, ama gelmediler. Gelmemelerinin nedenini de çok iyi biliyorum, toplum sindirilmiş. Hedefim 2 partinin toplamından daha fazla oy almak. Seçim çalışmalarına 10 gün önce başladığımda bana tuhaf bakıyorlardı, şimdi ise herkes el sallıyor. Mahallelerden geçerken pastalar, kahveler, içecekler ikram ediyorlar. Bana karşı gizli bir sel var, bir fırtına var. Bu oya dönüşecektir, merak etmeyin."

        Sarıkaya, seçim aracıyla parktan ayrılırken yoldan geçenlere el salladı.

        Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü ise 20 yıllık gazetecilik hayatında kentte ilk defa öyle bir mitingle karşılaştığını söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ