Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Taner Yıldız: Bir parti ile tabanlarımız yüzde 70 aynı

        HABERTURK.COM

        Eski Enerji Bakanı, Ak Parti Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız, 1 Kasım seçimlerinden sonra tekrar bir koalisyon sonucunun çıkmasını değerlendirdi. Yıldız, "Samimi gayretlerimizi gösteririz ama hedefimiz tek parti iktidarıdır. Hangi parti ile koalisyon yapabileceğimizi söyleyemem ama tabanlarımızın hangi parti ile aynı olduğunu seçmenlerimiz biliyor" dedi.

        Eski Enerji Bakanı, Ak Parti Kayseri Milletvekili Adayı Taner Yıldız, TRT Haber'de gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

        Yıldız, "Vatandaş artık Türkiye'nin istikrarı ve istikbali için tek başına iktidarın gerekli olduğuna inanıyor" derken, "Biz şeffaflıktan gücünü alan partiyiz. Anlatacağımız, savunacağımız çok cümle var. Ak Parti yapmadıklarını anlatarak bu günlere geldi. Ak Parti itham edilen noktalardan sıyrılıp, yaptıklarını anlatma durumunda. Türkiye bir yerlerde define bulmadı, insan kaynağını buldu. Doğru bir şekilde, dürüst bir şekilde olanları bütün gerçekliğiyle anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

        "Sayın Başbakanımızın seçim beyannamesinde bahsettikleri birer taahhütnamesidir. Diğer partilerin ise seçim vaadidir" diyen Taner Yıldız, "Bu ülkeyi 1 Kasım'dan sonra milli iradenin vereceği kararlarla birlikte, Türkiye'yi yöneten yapının Ak Parti olacağına inanıyoruz. Bu nedenle yaptıklarımızı, söylediklerimizi çok iyi takip ediyoruz" dedi.

        "KOALİSYON DÖNEMLERİNDE NELER YAŞANDIĞINI BİLİYORUZ"

        "Siyaset her gün, her hafta, her ay değişen bir yapı" diyen Yıldız, koalisyon ihtimalleri hakkında ise "Biz 1950 yılından bu yana, tek başına iktidarların yaşandığı dönemlerin dışında koalisyon dönemlerinde neler yaşandığını biliyoruz. Koalisyon seçeneği çıkarsa, biz bir kez daha koalisyondan yana olduğumuzu gösteririz. Koalisyon idealleri olan bir yapı değildir. Biz de burada samimi gayretlerimizi gösteririz ama hedefimiz tek parti iktidarıdır. Hangi parti ile koalisyon yapabileceğimizi söyleyemem ama tabanlarımızın hangi parti ile aynı olduğunu seçmenlerimiz biliyor" diye konuştu.

        Yıldız sözlerini şöyle sürdürü:

        "Sayın Kılıçdaroğlu, yüzde 60'lık blokun olduğunu söyledi. Biz otururken böyle bir ifade kullanmadık. Biz CHP ile de MHP ile de önceden angaje olmayan bir yapı sergiledik. Hiçbir zaman için mişlerle, mışlarla davranmadık. MHP tabanının yüzde 70'i, AKP tabanının da yüzde 70'i koalisyondan olmasına rağmen bu da gerçekleşmedi. Biz Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması konusuyla tüm gayretleri göstereceğiz.

        7 Haziran seçimleri akşamı yapılan açıklamalar bir şeyi de ortaya koydu. Daha ortada görüşme olmadan "biz muhalefet olacağız" dediler. Ak Parti hiçbir seçim sonrasında, hiçbir şeyin arkasına sığınmamıştır. Ne ağacın, ne trafonun, hiçbir mazeretin arkasına sığınmayacaktır. Biz HDP'nin PKK'dan aldığı desteği bilmiyor muyuz. Demokratik seçimler yapılmıştır, vatandaşımız tercihini yapmıştır. Ak Parti böyle durumlara düşecek bir parti değildir.

        Demirtaş'ın ikiyüzlü tavrını bırakması lazım. HDP'nin bir PKK'lı teröristin tabutunun altına girmesi vatandaşımızca tepki ile karşılanmıştır. Gelişecek bütün olaylar 1 Kasım sonrası mutlaka değerlendirilir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ