Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bülent Arınç'a AK Parti'den yanıt

        AK Parti'de üç dönem milletvekilliği, meclis başkanlığı ve bakanlık görevlerinin ardından siyasete ara veren Bülent Arınç'ın CNN Turk'te Hakan Çelik'e yaptığı açıklamalara AK Parti içinden yanıt geldi.

        Habertürk TV'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan AK Parti İstanbul adayı ve eski Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, açıklamaların "zamanlaması ve içeriği itibarıyla bazı kısımlarının sorunlu" olduğunu belirterek şunları söyledi:

        "ARINÇ ÇOĞUMUZUN AĞABEY DEDİĞİ İSİM, ZAMANLAMA MANİDAR"

        "Bülent Arınç bizim arkadaşımız. Yaşı, deneyimi itibarıyla çoğumuzun "ağabey" dediği bir kişi. Biz bir aileyiz. Her birimizin özeli var. Siyasi ailemizin ismi AK Parti. Birbirimize özelimizdeki aile bireylerine nasıl bakıyorsak buna da öyle bakacağız. Kardeşlik hukukumuz çok etkindir. Bu kadar büyük aile içinde farklı düşünenler olabilir. Ama bunları konuşacağınız yapılar var. Partinin kurumları var. Zamanlama itibarıyla yanlış. içeriği itibarıyla doğru olan var, yanlış olan var. Çok manidar bulduğumu ifade etmek istiyorum. Bunları, Bakanlar Kurulu'nda, MKYK'da, benimle, başka arkadaşlarımla konuşmuş. Bizim yaptığımız işe bir katkı vermesi lazım. Seçim ortamında bu tür değerlendirmeler siyasetin kurumlaşmasına katkı veriyor mu veya ne kadar veriyor? Bunları ölçüp biçmek gerekir. Bu açıdan açıklamaların hem zamanlaması hem de içeriği itibarıyla bazı kısımlarının sorunlu olduğunu ifade etmek istiyorum"

        "AK PARTİ'DE HER ZAMAN FARKLI DÜŞÜNENLER OLABİLİR"

        Bülent Arınç'ın açıklamaları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a da soruldu. Işık, şunları söyledi:

        "Çok yoğun çalıştığımız için Bülent Beyin ne dediğini izleyemedim. Bir de insanın konularını değerlendirebilmek için mutlaka mantık bütünlüğüyle izlemek gerekiyor. Hem AK Parti'de parti içi demokrasi yok diye eleştirenler şimdi AK Parti'nin bölünmesi üzerinden siyaset yapıyorlar. AK Parti bölünmez, AK Parti bir ideal hareketidir, bir dava hareketidir. AK Parti'de her dönem farklı düşünen insanlarımız olur, farklı anlayışlar olabilir ama kesinlikle AK Parti'nin parti bütünlüğü devam eder. AK Parti'nin bölünmesi üzerinden seçim siyaseti yapanlar aslında seçim mağlubiyetini şimdiden kabul etmiş oluyorlar. İnşallah AK Parti birlik ve beraberlik içerisinde yoluna devam edecek. Herkes aynı düşünecek, aynı konuşacak diye bir şart da yok."

        "BİRİLERİNE SEVGİMİ KAYBETMİŞ OLABİLİRİM"

        Bülent Arınç, katıldığı televizyon programında, "Birilerine olan sevgimi kaybetmiş olabilirim. İnsan yol arkadaşını çok iyi seçmeli. Yola çıktıklarını yolda bulduklarınla değiştirirsen olmaz" eleştirilerinde bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ