Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Bu saldırı HDP ya da CHP’liye yapılsaydı manşetlerden indirilmezdi"

        AK Parti Çorum Milletvekil Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Muğla'da,AK Parti'nin seçim kampanyasına ilişkin broşürleri dağıtan AK Parti Kadın Kollarının iki üyesinin, sözlü saldırıya uğrayarak çalışmalarının engellenmesine tepki göstererek, "Bu saldırı bir HDP ya da CHP’liye yapılsaydı, manşetlerden indirilmezdi. Demokrasi demokrasi diye naralar atanlar, iş AK Parti'ye gelinse sus pus oluyor" dedi.

        Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada,Muğla'da iki genç kadının, kendilerine "öğrenci kolektifleri" adını verenbir grubun sözlü saldırısına uğrayarak, broşür dağıtmalarının engellenmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, yapılan saldırıyı kınadığını söyledi.

        Saldırının AK Parti'ye karşı yapıldığı için bazı kesimlerin tepkisiz kaldığını dile getiren Kurt, şunları kaydetti:

        "Bu saldırı bir HDP ya da CHP’liye yapılsaydı manşetlerden indirilemezdi. 'Demokrasi demokrasi' diye naralar atanlar, iş AK Parti'ye gelinse sus pus oluyor. Demokrasi anlayışları bu kadar. Baskıcılıktan ve ayrımcılıktan dem vuranların maalesef önce kendi baskıcı zihniyetlerini sorgulamaları gerekiyor. Broşür dağıtılmasına dahi tahammül edemeyenler saldırganlaşabiliyorlar. Bizler bugüne kadar ayrıştırıcı değil birleştiren taraf olduk. Üzücü bir olay, ancak ne olursa olsun biz bu seçimden de Allah'ın izniyle yine halkımızı birleştirerek çıkacağız."

        Muğla'da AK Parti'nin seçim kampanyasına ilişkin broşürleri dağıtanMuğlaSıtkı Koçman Üniversitesiöğrencisi iki kız, kendilerine "öğrenci kolektifleri" adını veren bir grubun sözlü saldırısına uğrayarakbroşür dağıtmaları engellenmişti.Bu kişiler, olay anındaçektikleri görüntüleri daha sonra sosyal paylaşım sitesindekihesaplarından takipçileriyle paylaşmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ