Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Suriyeli kızın hayali gerçek oldu

        Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli genç kızın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışma hayali gerçek oldu. Erdoğan'ın özel davetlisi olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelen Ravda Nur Cuma, hem en büyük hayalini gerçekleştirdi hem de "onun gibi bir siyasetçi olmak istiyorum" dediği Erdoğan ile sohbet etme fırsatı buldu.

        Anadolu Ajansı ekibi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışma hayali kuran Suriyeli Ravda'nın bunu gerçekleştirme sürecine tanıklık etti.

        Ailesiyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan 20 yaşındaki Ravda, Kilis Öncüpınar Konaklama Tesislerinde yaşarken buradaki kursta iki ay gibi kısa bir süre içinde Türkçe'yi öğrendi. Vatanında yaşananların ardından doktor olma hayalinden vazgeçip "ülkesine dönüp adil ve Türkiye dostu bir siyasetçi olmak" için çalışmaya başlayan genç kızın hikayesine bir belgeselde yer verildi. Yaşadıklarını anlattıktan sonra en büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek ve onun için yazdığı şiiri kendisine iletmek olduğunu belirten Ravda Nur Cuma'nın talebi belgesel ekibi tarafından ilgililere ulaştırıldı.

        Bunun üzerine Ravda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel davetlisi olarak, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Çarşamba günü Beştepe'de düzenlenen resepsiyonun katılımcıları arasında yer aldı.

        HEYECANI GÖRÜŞME ÖNCESİNDE BAŞLADI

        Kilis'ten 28 Ekim sabahı erken saatlerde Ankara'ya gelen Ravda'yı Esenboğa Havalimanında Cumhurbaşkanlığından görevliler karşıladı.

        Bir süre Gölbaşı'ndaki Vilayetler Evi'nde ağırlanan Suriyeli genç kızın bulunduğu araç daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne doğru hareket etti.

        Ravda, Beştepe'ye hareketinden önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin savaştan kaçan Suriyelilere kucak açtığını, onların kendilerine ikinci "anne" ve "babası" gibi davrandığını söyledi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini dile getiren Ravda, "Onun gibi bir siyasetçi olmak istiyorum. Her fırsatta bunu söylüyordum. Onunla tanışmak en büyük hayalimdi" dedi. Erdoğan'ın davet ettiği bilgisi kendisine ulaştığında çok şaşırdığını ve çok mutlu olduğunu vurgulayan Ravda, "Dualarım kabul oldu. Hayallerimin en büyüğü gerçek olmaya başladı. Ben buna inanarak hayal kurdum" ifadesini kullandı.

        CUMHURBAŞKANLI'ĞI KÜLLİYESİNİ GEZDİ

        Görüşme öncesinde çok heyecanlı olduğunu belirten genç kız, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gördüğünde söyleyeceği ilk sözün sorulması üzerine, "Ben sizi seviyorum" karşılığını verdi.

        Ravda, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne 3 numaralı kapıdan girdi. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığı ekibince karşılanan Ravda, önce Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni gezdi, saatinin yaklaşması üzerine de resepsiyonun yapıldığı salona geçti.

        EMİNE ERDOĞAN'DAN YAKIN İLGİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın salona gelmesiyle mutluluğu daha da artan Ravda, zaman zaman heyecandan elleriyle yüzünü kapattı.

        Erdoğan'ın konuşmasını dikkatle dinleyen Ravda, konuşmanın bitiminin ardından ilk olarak Emine Erdoğan'ın yanına gitti. Suriyeli genç kızla bir süre sohbet eden Emine Erdoğan, Ravda'nın siyasal bilgiler ve uluslararası ilişkiler bölümünde okuduğunu belirtmesi üzerine, "Hadi bakalım sonra bitir okulu yanımıza gel, başarılar diliyorum" ifadesini kullandı. Erdoğan, Ravda'nın çok güzel Türkçe konuştuğunu da sözlerine ekledi.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE TANIŞMA

        Hayalinin gerçekleşmesine bir adım kala Ravda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışacağı salona alındı.

        Heyecanı daha da artan Ravda, Erdoğan'ı görünce ilk olarak elini öptü. Kendisini tanıtan Ravda'nın iki ayda Türkçe öğrendiğini söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan genç kızı kutladı.

        Kendisiyle görüşmek için çok dua ettiğini belirten Ravda, Cumhurbaşkanı için yazdığı şiiri ve Suriyeli gençler tarafından yapılan bir resmi Erdoğan'a sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisiyle bir süre sohbet ettiği Ravda'dan öğrenim hayatı ve ailesi hakkında bilgi aldı.

        "BANA BİR BABA GİBİ DAVRANDI"

        Görüşmenin ardından Ravda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği yakın ilgiden mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "Bana bir baba gibi davrandı. Hayalim gerçeğe dönüştü. Anladım ki insan bir şeye inanır ve onu gönülden isterse gerçeğe dönüşüyormuş" diye konuştu.

        Görüşmenin ardından bir süre daha Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde misafir edilen genç kız daha sonra eğitim gördüğü Gaziantep'e döndü. Ravda Nur Cuma'yı, Esenboğa Havalimanından Cumhurbaşkanlığı yetkilileri uğurladı.

        ERDOĞAN'A HEDİYE ETTİĞİ ŞİİR

        Suriyeli genç kız, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a yazdığı bir şiiri de hediye etti. Ravda Nur Cuma'nın şiiri şöyle:

        "Biz Suriyeli kardeşleriniz evimizden çok uzakta sanki evimizde gibiyiz/ Savaşın mermisinden kaçtık/Zalimin zulmünden sizlere sığındık/ Kapılarınızı bizlere açtınız/ Sofranızı bizimle paylaştınız/Biz Suriyeli kardeşleriniz/Evimizden çok uzakta sanki evimizde gibiyiz/Dostluğunuz yardımlarınız bize ilaç/Dualarınıza hepimiz muhtaç/Türk Suriyeli birdir kardaş/Kur'an'dır bize yoldaş/ Biz Suriyeli kardeşleriniz/Evimizden çok uzakta sanki evimizde gibiyiz/ Kardeşliktir ayakta bizi tutan/Verelim el ele daha mutlu günlere/Biz hepimiz müteşekkiriz sizlere/Türk Suriyeli kardeş gönülden gönüle/Biz Suriyeli kardeşleriniz/Evimizden çok uzakta sanki evimizde gibiyiz."

        TÜRKÇE KURSUNDA BİRİNCİ OLDU

        Asıl adı Ravda Cuma olan genç kız 1995'te İdlib'te doğdu. Suriye'deki iç savaş dolayısıyla ailesiyle 2011'de Türkiye'ye sığınan, sonrasında Kilis Öncüpınar konaklama tesislerine yerleşen genç kız, kamp hayatında katıldığı Türkçe kursunda 2 ayda Türkçe öğrenerek kurs birincisi oldu. Bu başarısından etkilenen Kilis Valisi'nin adına "Nur"u ekleme teklifini severek kabul eden genç kız kendisini artık Ravda Nur Cuma olarak tanıtıyor. Siyasetçi olmayı ve ülkesine hizmet etmeyi hedefleyen Ravda, kendisine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı örnek alıyor. Ravda, eğitimini Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Siyasal Bilgiler ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde sürdürüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ