Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Partilerin ağır topları seçilemedi

        Siyasi partilerin bazı önemli isimleri ise 26. Dönem parlamentosunda yer almayacak. Buna göre, HDP'de eski AB Bakanı Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ile Genel Başkan Yardımcısı Antalya Milletvekili Saruhan Oluç milletvekili seçilemedi.

        TBMM Başkanvekili HDP Van Milletvekili Yurdusev Özsökmenler ise aday gösterildiği Gaziantep'den milletvekili olamadı. Eski Tunceli Belediye Başkanı HDP Tunceli Milletvekili Edibe Şahin ile eski HDP İstanbul İl Başkanı Bursa Milletvekili Asiye Kolçak da 26. Dönem Parlamentosunda bulunmayacak.

        MHP'de ise bazı parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu milletvekilleri yeni dönemde yer almadı. MHP genel başkan yardımcıları Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz ile Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel ve Genel Sekreter Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu milletvekili seçilemedi.

        TBMM Başkanvekili MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, TBMM Başkanlık Divanı üyesi Kastamonu Milletvekili Emin Çınar ile eski Merkez Bankası Başkanı Uşak Milletvekili Durmuş Yılmaz, Kütahya Milletvekili Alim Işık ve Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan da yeni dönemde olmayacak.

        AK Parti milletvekili listesinde Ankara 2. Bölgede 12. sırada yer alan eski Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, 10. sırada yer alan Ankara Milletvekili Mahmut Sami Mallı ile Ankara 1. Bölgede 9. sırada yer alan Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu Meclis'te olmayacak. AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema da mevcut duruma göre milletvekili seçilemedi ancak kesin sonuç yurtdışı oylar dağıtıldıktan sonra belli olacak.

        Milletvekili aday listesinin büyük oranda değişmediği CHP'de ise Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Murat Özçelik yeni dönemde yer almayacak.

        İL İL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ