Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bülent Arınç: 300'den fazlasını düşünememiştim

        Katıldığı televizyon programında 1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendiren eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, mevcut oy oranının kendileri için büyük bir başarı olduğunu belirtti.

        Arınç, 1 Kasım'da 2011'deki oy oranını tekrar yakaladıklarını ve 7 Haziran'a göre oy oranlarını neredeyse 10 puan artırdıklarını ifade etti. Arınç'ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

        "Yaptığım bütün konuşmalarda "Arkadaşlar 276'yı aştık. Yani kapının eşiğinden içeri girmek üzereyiz. Ne olur bir omuz verin, bir oyu iki oy yapın. Tek başımıza güçlü bir iktidar olsun' demiştim.

        ANKETE İNANMAMIŞ

        300'den fazlasını itiraf edeyim ki düşünememiştim. Bana getirilen anketlerde de en yüksek anket 43,7'ydi. En son Adil Gür'ün 47 küsürlü anketini duyunca inşallah olur ama çok fazla ihtimal vermiyorum demiştim. Burada CHP'nin durumu kendi açılarından üzüntü vericidir. Ben 28'e yaklaşabileceğini ön görmüştüm. Ama neredeyse 7 Haziran'ın aynısı bir sonuç ortaya çıktı. Ortada bir sorun var denebilir.

        MHP ve HDP OYLARI

        MHP'de dramatik düşüş var. Daha çok HDP'den aldığımız görülüyor. MHP'den de... Özellikle ben Batı'da ziyaretler yaptığım zaman yani Balıkesir Bursa Manisa'da ve diğerleriyle; MHP'li seçmenlerin büyük bir ilgi gösterdiğini ve AK Parti'ye döndüğünü gördüm. Seçmen bize güvendiğini ve HDP'den seçilen vekillerin terör örgütüne karşı, onları adeta kutsayıcı sözlerine ve terörü adeta gözünü yummak derecesinde boşvermek durumunda kalışını affetmedi."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ