Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Nusaybin'de itfaiye'ye tepki polise teşekkür

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde marketteki patlamanın ardından çıkan yangınaitfaiyenin müdahalesinin yetersizkaldığını belirten vatandaşlar, TOMA ile yangın söndürme çalışmalarına katılan polise teşekkür etti.

        Selahaddin Eyyubi Mahallesi Sakarya Caddesi'ndeki bir markette dün gece henüz belirlenemeyen nedenlemeydana gelen, bir kişinin hayatını kaybettiği, 19 kişinin yaralandığıpatlamanın ardından polis bölgedeki incelemelerini tamamladı,binadaki su tahliye edildi.

        İtfaiye ekiplerinin olayın ardından market önündeki park halindeki hafif ticariaracın altında bulduğu yanmış ceset, otopsi ve kimlik tespiti içinAdli Tıp Kurumu'na gönderildi.

        Mardin Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin binadakileri tahliye etmedeve alevleri söndürmedeyetersiz kaldığını savunan vatandaşlar, İlçe Emniyet Müdürlüğünce olay yerine sevk edilen çok sayıdaTOMA'nın katkısıylayangının kontrol altına alındığını söyledi.

        Patlamada iş yeri de zarar görenMehmet Başak, yaptığı açıklamada, itfaiye ekiplerinin yangına müdahalede yetersiz kaldığını söyledi."Vinç geldi, vatandaşları kurtardı. Vinç olmasaydı ölüm tehlikesi olacaktı. Zararımız da büyük" diyen Başak, iş yerindeki yangınaTOMA'ların müdahale ettiğini aktardı.

        Başak, komşu iş yerinin tamamen yandığını ifade ederek, orada çok sayıda kişinin yaralandığını dile getirdi.

        Patlamanın meydana geldiği marketin yanındaki binada yaşayanvatandaşlardanMehmet Emin Kaya iseyangına ilk etapta TOMA'ların müdahale ettiğini söyledi.

        Nusaybin Belediyesi itfaiye ekiplerinin TOMA'lardan daha sonra olay yerine geldiğini anlatan Kaya, "İtfaiye araçlarında branda ve sepet yoktu. Binadakiler5 saat mahsur kaldı. Vücutlarında yanıklar oluştu" diye konuştu.

        Kaya, polislere teşekkür etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ