Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Haklar onlardan sorulacak

        Öznur KARSLI / GAZETE HABERTÜRK

        TBMM’de 26. Dönem’de 83 kadın milletvekili yer alacak. AK Parti 34, HDP 24, CHP 22, MHP ise 3 kadın vekille temsil edilecek.

        12’si ilk defa Meclis kapısını aralamaya hazırlanırken, kadın vekillerden 68’i ise 7 Haziran’da yaşadıkları heyecana kaldıkları yerden devam edecek. Yeni vekiller, çalışmalarına başladı.

        İL İL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

        ‘ORTAK ÇALIŞMA YAPMAK İSTERİM’

        AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis ilk defa Meclis’e giren kadın vekillerden. Çiçeği burnunda vekil Nergis, “Benim için ilk olması açısından ayrı bir önemi var. Bize verilen bu görevin hakkını vermeye çalışacağım. Hukukçu kimliğimle kadın sorunlarının Meclis’te değerlendirilmesi ve çözülmesi konusunda tüm kadın vekillerle bir araya gelip çalışmak isterim” dedi.

        ‘BURUK BİR SEVİNÇ İÇİNDEYİM’

        CHP’nin Ermeni asıllı İstanbul Milletvekili Selina Özuzun Doğan, kadın vekil sayısının düşmesi nedeniyle buruk bir sevinç yaşadığını söyledi. “Bu düşüşü muhalefetin daralmasına bağlıyorum” diyen Doğan, şöyle konuştu: “Biz ne kadar kapı kapı dolaşsak da halka anlatamadık. Kadın vekiller daha ön sıralardaydı, seçilebilir yerlerdeydi. Artık hepimizin yükü arttı. Geçtiğimiz dönemde ne yaptıysam aynı şekilde çalışmaya devam edeceğim.”

        ‘BİR KADIN İÇİN GURUR VERİCİ’

        Aydın’ın tek kadın vekili olarak ilk kez Meclis’e girmeye hak kazanan psikolojik danışman Deniz Depboylu, “Aydın’ı temsil etmek, bir kadın aday olarak seçilmek gurur verici” dedi.

        ‘ANKARA’DA DEĞİL AFYON’DA OLACAĞIM’

        CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal, vekilliğini zorunlu haller olmadıkça seçim bölgesinde sürdüreceğini söyledi. Köksal, duygularını şu sözlerle paylaştı: “Afyon’la ilgili olarak elimden gelen her şeyi yapacağım. İşsizlik sorunumuz var. Kadın vekillerin sayısının düşmesi üzücü. CHP’de cinsiyet kotası var, her türlü uygulanıyor bu kota. Kadın ve genç adaylarımıza destek verilmesini isteyen bir partiyiz. 550 milletvekilinin yarısının kadınlardan oluşmasını isterdim. Kadın siyasetçilerin önünü açmak istiyorum.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ