Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı, hükümet, belediye seçimleri 2019'da

        Volkan YANARDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        2014 yılında biri yerel seçim biri de cumhurbaşkanlığı seçimi olmak üzere iki kez sandığa giden Türkiye, 2015’te de iki kez genel seçim için oy kullandı. Ancak, 1 Kasım’ın ardından olağanüstü bir durum olmazsa, Türkiye 4 yıl seçimsiz bir dönem yaşayacak.

        2019 yılında ise Türkiye’yi üç seçim bekliyor. 2019’un bahar aylarında yerel seçim için sandığa gidecek Türkiye’yi, 2019’un ağustos ayında ise Cumhurbaşkanlığı seçimi bekliyor. Aynı yılın kasım ayından önce de genel seçim yapılacak.

        Hem seçimlerin bütçeye getirdiği ek yük, hem de bu üç seçim arasında birkaç ay olması nedeniyle, yerel-genel ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin aynı gün yapılması da gündeme gelebilir. Gerekli düzenlemelerin yapılması durumunda Türkiye tek günde hem cumhurbaşkanını, hem hükümeti hem de belediye başkanlarını seçebilir. Bunun için Meclis’in en geç 2019’un ekim ayında yapılması gereken genel seçimleri öne çekmesi, 2019’un mart ayında yapılacak yerel seçimlerin de birkaç ay ötelenmesi gerekecek. Böylece 2019’un ağustos ayında gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında, genel seçim ve yerel seçim sandığı da halkın önüne konulabilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ