Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Van'da adaylar belli oluyor

        HABER : CEMAL AŞAN – CNA

        Yerel seçimler yaklaşırken, partilerde de adaylarını belirlemek için son hamlelerini yapıyorlar. Seçimin Van’daki en büyük iki partisi olan DTP ile AKP arasında büyük bir çekişme yaşanırken, diğer partilerde boş durmuyor. Saadet Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Demokratik Sol Parti Van adaylarını belirlerken, DTP’de mülakatlar, AKP’de de ‘performans değerlendirme’si yapıldı.

        SAADET NEVZAT İNANÇ DEDİ

        Yerel seçimlerde Van’dan belediye başkanlığını kazanmak isteyen Saadet Partisi adaylık için tercihini Van Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Nevzat İnanç’tan yana kullandı. Van Belediyesi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevini sürdüren ve bu görevinden istifa eden İnanç, Saadet Partisi’nden aday oldu. Eski bir Milli Görüşçü olan İnanç, tekrar Milli Görüş Partisi’nden Belediye Başkan adayı oldu.

        DSP KADIN ADAY GÖSTERDİ

        Demokratik Sol Parti, Van’da ilk kez bir kadını Belediye Baykan Adayı olarak gösterdi. MHP’de yetişen ve son olarak Adalet ve Kalkınma Partisi’ne geçen ve AKP Belediye Meclis üyesi seçilen Dilek Çetinkaya, partiden istifa ederek DSP’ye geçti ve DSP’nin Van Belediye Başkan Adayı olarak gösterdi. Dilek Çetinkaya böylece

        Van’ın ilk kadın belediye Başkan Adayı unvanını kazanmış oldu.

        CHP ÜNİVERSİTEDEN ADAY GÖSTERDİ

        Cumhuriyet Halk Partisi ise Van’da tercihini Ahmet Hamdi Orhan’dan yana kullandı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hamdi Orhan CHP’nin Van Belediye Başkan Adayı oldu.

        AKP NABIZ YOKLUYOR

        Van’da seçimin en güçlü iki partisinden biri olan Adalet ve Kalkınma Partisi ile Van’dan göstereceği aday ile ilgili bir belirleme yapmadı. Hafta sonu bir performans değerlendirmesi yapan Adalet ve Kalkınma Partisi, şimdi aday adayı olanlar arasında bir seçim yapmak için elemelerini yapıyor. Ancak Van Belediye Başkanı olan Burhan Yenigün’ün 2009 Mart seçimlerinde de AKP’nin Van Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesine kesin gözü ile bakılıyor. AKP geçtiğimiz dönem DTP’nin elinden aldığı Van Belediyesi’ni bu seçimlerde kaptırmamak için elinden geleni yapıyor.

        DTP MÜKALAT YAPIYOR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ