Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem HDP'den 3 il için seçim sonuçlarına itiraz

        HDP 1 Kasım seçimlerinin ardından Mersin, Adana ve Tunceli'de seçim sonuçlarına itiraz etti. HDP Tunceli'de İlçe Seçim Kurulu'na başvuruda il genelindeki tüm sandıklardaki oyların yeniden sayılmasını istedi.

        Pazar günü yapılan seçimlerde 2 milletvekilliği bulunan Tunceli'de HDP'den Alican Önlü, CHP'den de Gürsel Erol, milletvekilliğini kazandı. Tunceli seçimlerde HDP 27 bin 882 oy alırken, CHP 14 bin 93 alarak 152 oy farkıyla bir milletvekilliğini kazandı. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, HDP İl Başkanı Aslan Çağ, İlçe Seçim Kurulu'na dilekçe ile başvurarak seçim sonuçlarına itiraz etti.

        Aslan Çağ, oyların tekrar sayılarak oy tutanaklarının karşılaştırılmasını talep ettiklerini belirterek şöyle dedi:

        "Tunceli'de 152 oyla bir milletvekilliğini kaybettik. Biz partinin il ve ilçe eş başkanları olarak İlçe Seçim Kurulları'na başvurarak oyların yeniden sayılması ve oy sonuç tutanakları ile çıkan sonuçların sayılarak tekrar karşılaştırılmasını talep ettik. Umarım itirazımız kabul edilir ve oylar tekrar sayılır."

        ADANA'DA 4 İLÇEDE İTİRAZ

        HDP, Adana'da da 4'er ilçenin seçim sonuçlarına itiraz etti. HDP Adana İl Teşkilatı yetkilileri, merkez Seyhan, Yüreğir ve Çukurova ile Ceyhan ilçelerinin seçim kurullarına sonuçlara ilişkin itiraz başvurusunda bulundu.

        HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Adana Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, seçim günü daha oy verme işlemi başlamadan birçok yerde sandık başkanlarının boş tutanakları sandık görevlilerine imzalattığını iddia etti.

        Adana'nın ilçelerinde birçok hadiseye tanıklık ettiklerini ileri süren Beştaş, "Daha vatandaşın oy kullanması bitmeden bu belgenin imzalatılması suçtur. Bununla ilgili elimizde binlerce tutanak var. Örneğin bir okulda kendi sandık görevlimizin oy kullandığı sandıkta bizim partimize sıfır oy çıkmıştır. Bununla ilgili ilçe seçim kurullarına itiramızı yapacağız. Dileğimiz, bu itirazlarımızın ilçe seçim kurullarınca objektif ve adil bir biçimde değerlendirilmesidir" diye konuştu.

        HDP Mersin milletvekili adayı Çilem Öz de Mersin Adliyesi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdemli ile merkez ilçeler Toroslar, Yenişehir ve Mezitli'de seçim sonuçlarına itirazda bulunduklarını söyledi.

        ANTALYA'DA 7 İLÇEDE İTİRAZ

        HDP İl Başkanlığı vekili avukat Deniz Yıldırım da kendi sonuçları ile YSK'nın açıkladığı sonuçların birbiriyle uyuşmadığını savundu.

        Antalya'nın Kemer, Korkuteli, Serik, Kepez, Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerindeki bazı sandıklar ile Alanya ilçesindeki tüm sandıklar için itirazda bulunduklarını belirten Yıldırım, "Seçmenimizin fazla olduğu bazı sandıklarda bize bir veya sıfır oy çıkmış, onlarla ilgili sayım istedik. Adil bir seçim sonucu için uğraşıyoruz. Diğer partilerin de oyları eksik yazılmış. Yetiştirebildiğimiz kadar onlar için de itiraz ettik" diye konuştu.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ