Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Evlilik dışı çocuk itirafına 5 bin TL tazminat

        Hayati ARIGAN / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul’da yaşayan bir anne-babanın, 12 yıl önce 16 yaşındaki kızlarının nikâhsız çocuk sahibi olduğunu ekrana taşıyan televizyon kanalı ile program yapımcılarına açtığı tazminat davasında karar çıktı. Mahkeme, anne-babaya 5 bin TL manevi tazminat ödenmesine hükmetti.

        İstanbul’da, 12 yıl önce 16 yaşında olan Emine A., kendisinden 3 yaş büyük sevgilisi Mehmet İ.’den nikâhsız çocuk sahibi oldu. Emine A., o dönem bir televizyon kanalında yayınlanan programa iddiaya göre ailesinden izin alınmadan çıkarıldı. Programa katılan genç kız, başından geçenleri yayında anlattı. Emine A.’nın ailesinin gizlediği gerçeğin ortaya çıkmasının ardından genç kızın babası Abdullah A. ile annesi Hacire A., "program nedeniyle haysiyet ve şereflerine hakaret edildiği" gerekçesiyle televizyon kanalı ve program yapımcılarına 60 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

        ÖZEL HAYAT DAVASI TAM 11 YIL SÜRDÜ

        Ancak bu dava tam 11 yıl sürdü. Asliye hukuk mahkemesi, önceki gün görülen duruşmada kararını verdi. Mahkeme kararında, ailenin özel yaşantısının ülke çapında yayın yapan televizyon kanalında konu edildiğini, bu nedenle de iki tarafın yakınlarının birbirine girdiğini belirtti. Mahkeme, çocuk gelinin resmi nikâhının olmaması nedeniyle aile mahremiyetinin ihlal edildiğini, yayınla onur ve şerefinin etkilendiğini kaydederek, televizyon kanalıyla program yapımcılarının anne-babaya faiziyle 5 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ