Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Akif Çağatay Kılıç: Oynan oyunların cevabı 1 Kasım'da verildi

        Bakan Kılıç, Çarşamba ilçesinde teşekkür ziyaretinde bulunduktan sonra partisinin ilçe başkanlığınca bir restoranda düzenlenen toplantıya katıldı. Burada partililere hitap eden Bakan Kılıç, 1 Kasım'da milletin AK Parti'yi tek başına iktidara getirdiğini belirtti.

        Seçimlerde milletin kendilerine büyük bir sorumluluk yüklediğini anlatan Kılıç, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2001'de kurduğu, 3 Kasım 2002'de iktidara taşıdığı AK Parti davasının 13 yılı aşkındır iktidar olduğunu kaydetti.

        4 SEÇİMİMİZDEN BİRİNCİ OLARAK ÇIKTIK

        Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin başlangıcını Samsun'dan yaptığını vurgulayan Bakan Kılıç, "Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yol, Samsun'dan başladı. Samsun ilklerin şehridir. 1 Kasım seçim sürecine giden yolda yine başlangıçların şehri olmuştur. Hizmet yolculuğundaki bu çabamız, çalışmamız gece gündüz demeden devam edecek. 4 seçimimizden birinci olarak çıktık" diye konuştu.

        DEVLET İÇİNDEKİ ALTERNATİF YAPILARA PAPUÇ BIRAKMAYIZ

        AK Parti'nin köklerinin çok eskilere gittiğini anımsatan Kılıç, şöyle devam etti:

        "AK Parti, medeniyetimizin ve inancımızın köklerinden ilham alır. Dolayısıyla bizim bu yolda çok sağlam yürümemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, 'diklenmeyeceğiz ama dik duracağız'. Genel Başkanımız diyor ki 'gece demeyeceğiz, gündüz demeyeceğiz, 24 saat yetmiyorsa 25 saat çalışacağız'. Üzerimizde çok büyük sorumluluk var. Uluslararası anlamda oynanan oyunlar, algı operasyonları, paralel yapılar, dikey yapılar, bunların hepsi cevabını 1 Kasım'da en üst seviyede aldı. Devlet içindeki alternatif yapıların karşısında olacağız. Şunu da söyleyelim, devletimizin içerisinde devletimize alternatif olarak üretilmeye çalışılan yapıların karşısında biz varız. Hiçbirine pabuç bırakmayız."

        Devletin, milletin emanetinin kendilerinin sırtında olduğunu, emaneti sonuna kadar taşıyacaklarının altını çizen Kılıç, "Bu sadece makam mevki değil. Hepimiz, AK Parti'ye gönül veren teşkilatlar olarak bu konuda sorumluyuz. Bu sorumluluğu sonuna kadar taşıyacağız. Şu an icra görevindeyiz, bu anlamda da üstümüze düşeni sonuna kadar yapacağız ama sizin, Samsun'un Çarşamba'nın ve Türkiye'nin temsilcisi olarak ülkemizde bir devlet yapılanmasına karşı da sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu anlamda hiçbir çekincemiz yoktur" ifadelerini kullandı.

        Bakan Kılıç'a programında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel de eşlik etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ