Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çalıntı arabayla polisten kaçarken savcıya çarptı!

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çaldığı öğrenci servisi aracı ile polise çarpmaktan son anda kurtulan hırsızlık zanlısı, polisten kaçarken Cumhuriyet savcısının aracına çarptıktan sonra durabildi. Kazada savcının aracı ile servis aracında büyük maddi hasar meydana geldi. Zanlı polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şahsın hastanede yapılan alkol testinde 1.31 promil alkollü olduğu öğrenildi.

        Murat Ö. isimli hırsızlık zanlısı Göztepe mevkiinde park halinde olan 67 S 8061 plakalı öğrenci servisi arasını çalarak ilçede gezmeye başladı. Devriye atan polis ekiplerinin üstüne arabayı sürmesinin ardında kaçan zanlı, Jet yol ayrımından İbrahim Efe caddesine indiği sırada park halindeki savcı E.E ye ait 20 E 3300 plakalı otomobile çarptı. Çarpışmanın etkisi ile lastiği patlayan servis aracını kullanan Murat Ö. arabayı bırakarak kaçmaya çalıştı. Polis yakaladığı Murat Ö.'yü göz altına alarak merkez karakoluna götürdü. Olay yeri inceleme ekiplerinin inceleme yaptığı öğrenci servisinin sahibi Aziz Başkan, kendisine gece gelen telefonla olayı öğrendiğini kaydetti. Başkan konuşmasında "Kandilli'de oturuyorum. Arabayı akşam ağabeyimin evinin önüne park ettil. Gece aradılar olayı söylediler. Arabada yaklaşık 10 bin lira masraf var. Bir başka arabaya da çarpmış. Savcının arabasıymış." dedi.

        Kazada hurdaya dönen otomobil çekici ile servise götürülürken, çalınan öğrenci servisi yapılan incelemenin ardından sahibi Aziz Başkan'a teslim edildi. Olayda göz altına alınan ve yankesicilik suçundan denetimli serbestlik yasasından yararlanarak dışarıda olduğu öğrenilen, hastane raporunda da 1.31 promil alkollü ve ehliyetsiz olduğu öğrenilen zanlı Murat Ö. karakoldaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

        OLAY ANI GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

        Gece saatlerinde yaşanan kaza bir iş yerine ait güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Kameralara yansıyan görüntülerde, virajı dönen servis minibüsünün otomobile şiddetli bir şekilde çarptığı ve otomobilin yön değiştirdiği, lastiğinin patlamasına rağmen sürücünün kaçtığı ve polis ekibinin arkadan geldiği görülüyor.

        Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ