Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Siz de DOKUN'un

        Selçuk TEPELİ / GAZETE HABERTÜRK

        Farkında değildiniz ama, yaklaşık 2 aydır Habertürk Gazetesi’ni okurken kâğıttan öte, dijital teknolojileri üzerinde taşıyan sayfalara dokundunuz. Bu süre boyunca HT DOKUN’un denemelerini yapıp aksaklıkları giderdikten sonra, dün okurlarımızın kullanımına açtık. Çok güzel tepkiler geldi, yoğun bir ilgiyle karşılandı. Keşfedildikçe hepimiz için daha keyifli olacağı açık...

        Habertürk Gazetesi, müthiş bir yenilik olarak 2009’da yayın hayatına başladı. Başka gazetelerde bulunmayan teknolojik imkânlara sahip altyapısı, matbaaları, parlak bir yazıişleri ekibi ve yazar kadrosuyla buluşunca, Habertürk büyük bir başarı hikâyesi haline geldi. “En farklı gazete” Habertürk, yüz binler tarafından sevildi, okundu, başka gazetelere de ilham verdi, taklit edildi. Gazetemizin sahibi Turgay Ciner’in vizyonu, Kenan Tekdağ’ın medyada yenilikleri destekleyen yaklaşımı, Fatih Altaylı’nın gazeteciliğiyle şekillenen bu başarı hikâyesinin dünyada eşi yoktu. Şimdi Habertürk Gazetesi, yine benzersiz başka bir aşamaya adım atıyor: 3D gazetecilik. Buna “Kâğıt canlanıyor” da diyebiliriz.

        REKLAM

        Aynı vizyon, aynı yaklaşım, dijital dönüşüme destek ve Didem Ciner’in özel çabalarının yardımıyla kapısını araladığımız bu yeni dünyada, HT DOKUN’la tanışıyorsunuz. Artık gazetenizi seyrediyor, dinliyor ve paylaşabiliyorsunuz...

        9 YENİ SEÇENEK

        HT DOKUN, gazetedeki haberlerde açtığımız dijital kapılardan akıllı telefonunuzla geçince size kâğıttakinden farklı deneyim ve içerikler sunuyor. Yetenekli, tecrübeli, güvenilir gazetecilerin ürettiği içeriği kâğıttan okuduktan sonra, 9 yeni seçeneğiniz oluyor: Bak, izle, dinle, İngilizce’ye çevir, paylaş, git, indir, canlı ve sohbetlerinizi renklendirecek daha fazlası... Ayrıca bu yeni ve kâğıttakinden farklı içeriği yine aynı güvenilir, yetenekli gazetecilerin, yani ayrı bir ekibin değil Habertürk Gazetesi muhabirleri ve editörlerinin ürettiğinin altını çizmeliyim.

        Uygulaması çok kolay, dokunmaktan başka bir şey yapmanıza gerek yok. Kayıt veya ücret de yok. Haberleri telefonunuza alıp yolda, molada göz atmanıza, kendi arşivinizi oluşturmanıza ve daha pek çok şeye imkân veriyor. Nasıl kullanılacağı zaten gazetenin pek çok sayfasında anlatılıyor. Bense size biraz HT DOKUN’un hikâyesini anlatmak istiyorum.

        REKLAM

        TEŞEKKÜRLER

        Bir yıl kadar önce, benim için çok daha eskilere uzanan bir hayal fikre dönüşmeye başladı. Bu fikir, Hafta Sonu Ekleri’nde Aysun Öz ve genç ekibinin inancı ve ısrarıyla ilk orada filizlendi, büyüdü. Sonra aramıza İtalya’dan Selin Pişkiner katıldı, 3 kişilik gencecik bir takımın omuzlamasıyla, yaratıcılığıyla HT DOKUN sihirli bir projeye dönüştü. Bu projeye destek en tepeden başlayarak zamanla tüm Ciner Medya Grubu’na yayılırken, Mahmut Kurşun liderliğindeki IT ekibi adeta mucizeler yarattı, teknolojiler üretti, yazılımlar yaptı, projenin benzersiz, yepyeni bir yayın platformuna dönüşmesine zemin yarattı. Hafta Sonu Ekleri’yle beraber HT Spor’da Halil Özer, Ekonomi’de Yavuz Barlas, Magazin’de Kadir Kaymakçı, Haber Merkezi’nde Zülfikâr Ali Aydın, İstanbul sayfalarında Esra Boğazlıyan, İddaa ekinde Ozan German ve arkadaşları bu hikâyeye tüm güçleriyle katıldı, herkes okuduğunuz gazeteleri yaparken aynı zamanda dijital ve farklı içerikler de üretmeye başladı. Sanlı Ergin ve grafik ekibi teknolojik sırları sayfalara taşıdı. Can Baytak esrarengiz logoları tasarladı. Farklı birimlerde dijital editörler haline gelen Alihan Mestci, Eylem Düzyol, Burak Ersemiz, Talip Ertürk, İbrahim Sarıdağ, Ergun Çolak büyük sorumluluk üstlendi. Kürşad Oğuz, Ayşe Karasu, Emre Ergül ve Şahin Bayar, Habertürk’ün 3 boyutlu gazeteciliğe geçişinde yeni haber organizasyonunu sürdürülebilir hale getirdi. Bazımız ‘hub’cı çocuk olduk, bazımız ‘admin paneli’ (O benmişim, paneli de annemin kızlık soyadıymış!).

        REKLAM

        Zamanla Habertürk TV, haberturk.com, Bloomberg HT, Show TV ile Ciner Medya Grubu’nun hemen her parçası destek vermeye başladı. HT DOKUN, dijital dönüşümde bir kavşak noktası haline geldi.

        Daha yapılacak çok iş var. Açtığımız kapı, gelişmeye açık. Bu da sık sık yeniliklerle karşınıza çıkmamızı sağlayacak. Şimdi siz de bu hikâyeye katıldığınızda, çok daha hızlı yol alacağız. Birlikte yalnız Türkiye’ye değil, belki de artık dünyaya ilham vereceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ