Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 6 bin polis memuru adayı alınacak

        Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, polis memuru olmak isteyen adaylar, 10-20 Kasım'da Polis Akademisi Başkanlığının "www.pa.edu.tr" adresinden online başvuru yapabilecek.

        Başvuruda bulunacak adayların, 31 Aralık 2015 itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmaları, 2014 ve 2015'te gerçekleştirilen KPSS Lisans P3 taban puanlarının en az 65 olması, emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarının da en az 52 taban puana sahip olması gerekiyor.

        Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri, eğitim süresince Emniyet Genel Müdürlüğünce karşılanacak, eğitimde başarılı adaylar polis memuru olarak göreve başlayacak.

        Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar, "www.pa.edu.tr" internet adresinden ilan edilecek.

        ÖZEL HAREKAT POLİSLİĞİ SINAVININ SONUÇLARI AÇIKLANDI

        Öte yandan, Polis Akademisi Başkanlığınca, üniversite mezunu adaylar arasından 5 bin özel harekat branşlı polis memuru adayı alımı için yapılan sınavın sonuçları açıklandı.

        Sınavlarda başarı sıralaması, adayların aldığı en yüksek puandan aşağı doğru yapıldı. POMEM'de eğitime alınacak adayların sayısına göre, asil ve ilgili mevzuat uyarınca kadronun yüzde 30'u kadar yedek adaylar belirlendi.

        Adaylar, sınav sonuçlarını Emniyet Genel Müdürlüğünün "http://www.egm.gov.tr" ve Polis Akademisi Başkanlığının "http://www.pa.edu.tr"​ internet sitelerinden, TC kimlik numaraları ve doğum tarihlerini girerek öğrenebilecek.

        Asil adaylar, en geç 6 Aralık 18.00'e kadar planlandıkları POMEM'de hazır bulunacak.

        Asil listede yer alan adaylardan POMEM'e geçici kayıt sırasında eksik belge getiren, intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, intibak eğitimi sırasında kendi isteğiyle eğitim merkezinden ayrılan veya ilgili mevzuat gereği POMEM öğrencisi olamayacakları sağlık kurulu raporuyla tespit edilenler yerine, puan sırasına göre yedek adaylar çağrılacak.

        Açıklamada, sınava 17 bin 756 kişinin girdiği kaydedildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ