Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tatlıses'in tedavi gördüğü cihaz, Umut'a umut oldu

        Kabadayı, yaptığı açıklamada, Umut'un, daha önce Samsun'da gördüğü lokomat tedavisiyle sağlık durumunda kısmen düzelme olduğunu söyledi.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'in yardımlarıyla Umut'un, fizik tedavisine kentteki özel bir merkezde yeniden başlanacağını belirten Kabadayı, "Merkez yetkililerine, tedavide kullanılacak cihazın nereden geldiğini sordum. 'İbrahim Tatlıses'in ABD'de kullandığı lokomat cihazının aynısı' dediler. İnşallah, Umut'a umut ışığı olacak" dedi.

        Umut'la ilgili çok hayalleri olduğunu belirten Kabadayı, şöyle devam etti:

        "Umut'la ilgili o kadar güzel hayallerim var ki... Umut oturacak, inanıyorum. Umut'la beraber, biz annesine gideceğiz. Ben ne kadar annelik yapsam da 'doğuran mı, büyüten mi?' derler ya, bence doğuran önemli. İnanıyorum ki o annesini istiyor, annesini görünce daha mutlu olacak. Devletim Umut'a sahip çıktı. Dünya liderleri, G20 Zirvesi dolayısıyla Antalya'da olacak. Devletim nasıl Umut'a, Suriyelilere sahip çıktıysa, o dünya liderlerine sesleniyorum, onlar da sahip çıksınlar. Analar ağlamasın, barış olsun. Çocuklarımız ölmesin. Askerlerimiz şehit olmasın, 'yeter' diyoruz."

        Kabadayı, Çavuşoğlu ve Enç'in yanı sıra engelli rampalı araba tahsisi nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e de teşekkür etti.

        UMUT'UN HİKAYESİ

        Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören bir yakınına refakat eden Gülsüm Kabadayı, geçirdiği trafik kazası sonucu aynı hastanenin yoğun bakım servisinde kalan ve adı bile bilinmeyen gençle ilgilenmeye başlamıştı. Gence yaklaşık 2 ay gönüllü olarak bakan Kabadayı, vücudunun hiçbir yeri tutmayan, bilinci kapalı olan ve ismini "Umut" koyduğu genci, evine götürerek annelik yapmıştı.

        Kabadayı, fiziği benzediği ve Rusça şarkılara tepki verdiği için Umut'un Rus olduğunu düşünmeye başlamıştı. Kabadayı, bunun üzerine 2 yıl önce Rusya'daki bir televizyona konuk olmuş ve programdakiler tarafından ayakta alkışlanmıştı. Fedakarlığıyla dünyanın tanıdığı bir isim haline gelen ve "yılın annesi" ödüllerini de alan Kabadayı, Umut'u bir süre önce Samsun'daki bir özel rehabilitasyon merkezine götürmüştü. Umut, buradaki tedavinin ardından oturmaya ve başını dik tutabilmeye başlamış, ayaklarında his oluşmuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ