Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Maltepe'de 5 katlı binada yangın

        Alevler 4. kata kadar yükselirken yatağından kalkamayan bir hastanın mahsur kaldığının söylenmesi paniğe neden oldu. Alevleri gözyaşları içinde seyreden bina sakinleri itfaiyenin geç geldiğini öne sürerek tepki gösterdi.

        GİRİŞ KATINDA BAŞLAYIP BÜYÜDÜ

        Altıntepe mahallesi Değirmenyolu caddesi'nde bulunan 5 katlı apartmanının giriş katında sabah saatlerinde yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında alevler kısa sürede dairenin tamamını sardı. Zaman zaman patlama sesleri duyuldu. Alevler her geçen dakika büyüdü ve binanın diğer bölümlerine tehdit etmeye başladı

        YANGINA UYKUDA YAKALANDILAR

        Bu sırada alevleri fark eden çevre sakinleri bir yandan tüm dairelerin zillerine basarak içerde bulunan komşularını uyandırmaya çalıştı, diğer yandan da itfaiyeye haber verdi. Apartmanda yaşayanlar kendilerini dışarı attı ancak içerde yatağından kalkamayan bir hastanın bulunduğunun söylenmesi paniğe neden oldu.

        İTFİAYEYE GEÇ KALDIN TEPKİSİ

        Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına hemen müdahale etti. Bazı kişiler itfaiye ekiplerinin olay yerine geç geldiğini iddia ederek tepki gösterdi. İtfaiye görevlilerinden biri kendilerine tepki gösteren kişiye Gel Maltepe İtfaiyeye yolun halini gör, yatıyor muyuz biz diye cevap verdi

        BÜYÜK PANİK YAŞANDI

        Yangın çevrede korku ve paniğe neden oldu. Çevrdekiler binadan çıkamayan mahsur kalan yaşlı kadını balkona çıkmasını ve yüzünü ıslak bir havlu ile örtmesi için uyardı. Kadın da öyle yaptı, alev ve dumanın ulaşamadığı balkona çıktı ve yangının söndürülmesini orada bakledi. Alevleri gören bazı bina sakinlerinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Yangın itfaiyenin su ve köpükle yarım saat süren müdahale sonrası kontrol altına alındı ve söndürüldü. Ölen ya da yaralananın olmadığı yagında binada büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ