Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yusuf Halaçoğlu'ndan kongre açıklaması

        Kayseri Adliye Sarayı'nda düzenlenen tören ile mazbatasını alan Halaçoğlu, burada MHP İl Başkanı Baki Ersoy ve diğer partililer ile hatıra fotoğrafı çekindi.

        Törenin ardından bir açıklama yapan MHP Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, parti olarak umduklarını bulamadıklarını söyledi. Kayseri için çalışacaklarını kaydeden Halaçoğlu, "Neredeyse 2 seçimi birden atlattık. Bu 1 Kasım seçimlerinde milletimizin teveccühü 13 yıldır hükümette olan bir partiye oldu. Milliyetçi Hareket Partisi olarak doğrusunu isterseniz umduğumuzu da bulduğumuzu söyleyemeyiz. 40 kişi Çin setlerini yıkan bir niteliğe sahiptir. Biz her zaman için 1 kişide kalsak ülkemiz için gereken neyse onu yapmaya devam edeceğiz. Kayseri milletvekili olarak Kayserimizle ilgili her problemde muhakkak bizim çözücü kişi olarak imzamız bulunacaktır. Diğer parti milletvekilleri de olmak üzere Kayseri için birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederiz. Anayasaya göre de bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin milletvekilleriyiz. Türk milletinin milletvekilleriyiz. Haliyle Türkiye için gereken her şeyi yapacağız. 17 Kasım'da da yemin edeceğiz. İnşallah bu yeminini hiç kimse unutmaz ve gereken yapılır. Ülkemiz için hayırlara vesile olsun diye diliyorum" ifadelerini kullandı.

        Bir gazetecinin kongre takvimi ile alakalı bir sorusuna Halaçoğlu, "Henüz öyle bir şey söz konusu değil. Henüz kongre kararı alınmış değil. İleride olduğunda sizlerde bizler gibi öğrenirsiniz" diyerek cevap verdi.

        ÖZDAĞ: BAHÇELİ GÖREVİNİN BAŞINDA

        MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ise Bahçeli'nin Merkez Yürütme Kurulu'nu ve il başkanlarını değerlendirme yapmak üzere davet ettiğini söyledi. Mazbatasını aldıktan sonra gazetecilere konuşan Özdağ, MHP Genel Başkanlığı ve partideki tartışmalarla ilgili sorular üzerine "Sayın genel başkanımız görevinin başındadır ve bütün bu konuları değerlendirmek üzere Cumartesi ve Pazar günü Merkez Yürütme Kurulu'nu ve il başkanlarını davet etmiştir. Bu hafta sonu bütün bu konuların değerlendirmeleri sayın genel başkanımızın başkanlığında yapılacak toplantılarda ele alınacak. Neden bu noktaya gelindiği değerlendirilecektir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ