Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Türk bayrağına bir ilk daha!

        UŞAK'ta Atatürk'ün aramızdan ayrılmasının 77'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında, 50 bin karanfil kullanılarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne Türk bayrağı oluşturuldu.

        Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan, Ankara'da çiçeklerle yapılan Türkiye haritasından sonra bir ilke imza atmak istediklerini bu amaçla esnaf odaları temsilcileri ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde karanfillerle yapılan Türk bayrağına çiçek yerleştirdiklerini söyledi.

        Türkiye Çiçekçiler Federasyonu, Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Uşak Fotoğrafçılar Odası ve çeşitli meslek odalarının katılımı ile Atatürk anıtı önünde konuşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Ülkemizin kurucusu Atatürk'ü bu şekilde en anlamlı şekilde yad ediyoruz. Uşak'ta, belediye ve meslek odalarımızla birlikte güzel bir çalışmaya imza attık. Karanfillerle güzel bir eseri ortaya çıkardık. 50 bin karanfille yaptığımız Türk bayrağı, Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor" diye konuştu.

        Uşak Fotoğrafçılar Odası Başkanı Öner Önal, 50 bin karanfille Türk bayrağı yapma talebini Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne ardından Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'a ilettiklerini bildirirken, "Geçen yıl Anıtkabir'de birçok ilin katılımıyla yapılan çiçeklerle Türkiye haritasından etkilenerek neden Uşak'ta benzer bir şey yapmayalım dedik. Başkan Cahan ve diğer oda başkanlarımızla birlikte 50 bin karanfil getirterek bugün Türk bayrağı oluşturduk" dedi.

        Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadettin Öztürk ise, "Atatürk'ün ölümünün 77. yıl dönümünde böyle bir çalışmanın manevi boyutu çok yüksektir. Atatürk'ün ülkemiz için değeri aşikardır. Biz de bu anlamlı günde Uşak'tan anlamlı bir etkinlik çıkmasını istedik" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ