Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'li Halaçoğlu: Hayır diyen biz değildik

        Meclis'te kaydını yaptıran Halaçoğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Halaçoğlu, AB İlerleme Raporu'na ilişkin sorular üzerine, AB'nin önce kendisinin şiddeti sonlandırması gerektiğini, Ortadoğu'da bugüne kadar ölen insanların hepsinin vebalinin AB ülkeleri ile ABD'ye ait olduğunu iddia etti. Halaçoğlu, "Orada insanları etnisitelerine, mezheplerine ayırmak suretiyle büyük bir kargaşa ortamı ortaya çıkardılar. Bugün Ortadoğu kan gölüne dönmüş durumda. Bunun müsebbibi kim? Bunun müsebbibi AB ve ABD. Gizli bir haçlı seferi var" diye konuştu.

        Türkiye'nin aslında bir Kürt sorunu değil PKK sorunu olduğunu belirten Halaçoğlu, şunları söyledi:

        "Bu sorunu ortadan kaldırmak Türkiye'nin zaten boynunun borcu. Çünkü terör örgütü olarak PKK'yı AB ülkeleri zaten kabul ediyor ABD ile birlikte. AB önce kendi içinde şiddeti bir durdursun. Bizim kendi içimizde şiddet diye herhangi bir şey yok. PKK'nın askerlerimize, polislerimize saldırıları, Güneydoğu'da özellikle kendi kurtarılmış bölgelerini kurma düşüncesi yatmaktadır. Haliyle onun siyasi uzantısı olan partinin öncelikle bu şiddeti durduracak kişiler olduklarını belirtmek istiyorum. AB'nin bu açıklamalarını yersiz buluyorum. Bugün yürütülmekte olan şey büyük bir Kürdistan devletinin kurulması. Irak, Türkiye, Suriye ve İran'dan toprak koparılmış bir Kürdistan, bu 100 yıl öncesinin projesi."

        "MHP'YE ASLA KOALİSYON TEKLİF ETMEDİLER"

        Halaçoğlu, "Neden 80 milletvekili 40 milletvekiline düştü? Seçmen mi sizi anlamadı" sorusu üzerine "Hayır öylesine bir algı yürütüldü ki politika yanlışlığı falan söz konusu değil. Bize bir defa koalisyon teklifi bile söz konusu olmamışken sadece bizim 'hayır' dediğimiz ifade edildi. Hayır diyen biz değildik, AKP'nin kendisiydi. Çünkü biz 'Yolsuzlukların üzerine gidelim' dedik. 'Hayır' dediler. Biz 'Cumhurbaşkanı anayasa çerçevesinde yer alsın' dedik. 'Hayır' dediler" değerlendirmesinde bulundu.

        AK Parti'nin, her şeyi kabul etmesine rağmen CHP'ye bile koalisyon teklifinde bulunmadığını öne süren Halaçoğlu, "MHP'ye asla koalisyon teklif etmediler, seçim hükümeti teklif ettiler. Ama basın kontrollerinde olduğu için öylesine bir algı yaratıldı ki 'Hayır', 'Her şeye hayır' diyen bir MHP... Onun dışında Cumhurbaşkanlığı yardım fonu adı altında seçmenlerden çeşitli kişilere paralar gönderildi" görüşünü savundu.

        TBMM'de kaydını yaptıran MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan da "Şehirlerin Aynasından Vali Nuri Okutan" isimli kitabı basın mensuplarına hediye etti. Okutan, "Kaymakamlık ve valilik yıllarımı anlatan bir kitap. Bir gazeteci arkadaşımız bunu kaleme aldı. Ben de hediye olarak arkadaşlarıma bunu takdim ettim" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ