Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin dava

        Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Erhan Dinç, Muhsin Aksan, Salih Cebe, Sara Kaya, Sabiha Gündüz ve Zeynep Alğan ile tutuksuz yargılanan Ramazan Artan, Nazlı Duman ve Faysal Dağ hazır bulundu.

        Sanık savunmalarının ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu 6 sanığın da adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

        Çıkışta gazetecilere açıklama yapan sanıkların avukatı Zuhat Bilen, tutuklu sanıkların adli kontrol kapsamında tahliyesine karar verildiğini belirterek, şunları söyledi:

        "Müvekkillerimiz hakkında ilk önce Türk Ceza Kanunu'nun 302. maddesinden dava açılmıştı. Bu çok temelsiz bir suçlamaydı ve gelinen aşamada bu iddia geri çekildi. Müvekillerimizin 'örgüt üyeliği ile halkı, kin ve düşmanlığa tahrik etme" iddiasıyla yargılanmalarına devam edilecek. Fakat bunun da hiç bir temel dayanağı yok. Dosyaya ilişkin tutuklu kalmadı.

        İDDİANAME

        Terör örgütü PKK/KCK'nın, 12 Ağustos'ta açıkladığı basın bildirisinde, Şırnak, Silopi ve Cizre ilçelerinin yanı sıra Mardin'in Nusaybin ilçesindeki halk meclislerinin sözde ''öz yönetim'' ilan etmeleri yönünde çağrıda bulunduğu belirtiliyor.

        Nusaybin ilçesinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri iddiasıyla sanıklar Sara Kaya, Zeynep Algan, Muhsin Aksan, Salih Cebe, Erhan Dinç, Sabiha Akgündüz ile tutuksuz sanıklardan Ramazan Artan, Nazlı Duman ve Faysal Dağ hakkında, "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ