Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İmralı Heyeti'den çözüm süreci açıklaması: Mutabakata dönülmeli

        GAZETE HABERTÜRK

        HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan ile Heyet Sözcüsü Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den oluşan HDP İmralı Heyeti dün Meclis’te açıklama yaptı.

        Terör elebaşısı Abdullah Öcalan’a atfedilen açıklamaların psikolojik harp olduğunu söyleyen Önder’in açıklamaları özetle şöyle:

        BİR YOL BULUNMALI: Hâlâ bu faturanın ağırlaşmasının önüne geçmek için bir yol bulunması gerektiği kanaatindeyiz. Bunun için hükümet ve devlet iradesinin savaş uçaklarının sorti sayılarına değil, Dolmabahçe mutabakatının demokrasi sayfalarına geri dönmesi gerektiğini belirtmek isteriz.

        BARIŞIN ANAHTARI: Gidilen bu yolun çıkışı kaos ve çatışmadır; acı, kan ve gözyaşıdır. Barışın kapısını aralayacak anahtar İmralı’da, Öcalan’ın çalışma masasının üzerinde durmaktadır.

        HDP SÜRECİN İÇİNDE: Belirleyici olan Öcalan’dır. HDP kurumsal bir kimlik olarak bu sürecin mutlaka içerisinde yer almak durumundadır.

        MALİYETİ AĞIR OLUR: (Başbakan Davutoğlu’nun Suriye’de askeri harekât açıklamaları üzerine) Herkes kendi gübresi kadar bostan ekmeli. Toplumsal maliyetleri çok ağır olur. Sizin askeri ve siyasi gücünüz bölgede söz sahibi olacak kadar yok.

        YAZIK EDERLER: İmralı’ya izin vermeyeceklermiş... Yazık ederler. Buna kimsenin hakkı olduğunu düşünmüyoruz.

        MEDYA ÖCALAN’A SORSUN: Bir hükümet yetkilisi Öcalan’a atfen yapılan haberlerle kendilerinin bir ilgisi olmadığını tarafımıza söyledi. Kamu diplomasisi adı altında bir algı operasyonu yapılıyor. Madem Öcalan böyle diyor ve İmralı heyetine de güvenmiyorsunuz. Size yakın olan gazeteciler gitsinler bunu Öcalan’dan dinlesinler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ