Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şehit polis Gaziantep'te son yolcuğuna uğurlanacak

        YUSUF KILIÇ /HABERTÜRK

        Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde devriye görevi yürüten zırhlı polis aracına PKK'lı teröristler tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit düşen Polis memuru Hasan Aslan'ın Gaziantep'teki baba evine ateş düştü.

        Evli ve iki çocuk babası olan Hasan Aslan Aslan'ın Şahinbey ilçesi Yeditepe Mahallesinde bulunan baba ocağına Türk Bayrakları asıldı. Haberi gece yarısı alan Aslan'ın yakınları gözyaşlarına boğularak sinir krizleri geçirdi.

        Şehit polis Hasan Aslan'ın bugün ikindi namazına müteakip Nakıpoğulu Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Gaziantep Asri mezarlıkta toprağa verileceği öğrenildi.

        ŞEHİT POLİSİN BABASI: BEN DE KÜRT'ÜM...

        Taziyeleri kabul eden baba Mehmet Aslan, birlik ve beraberlik mesajı vererek, "Ben de Kürdüm. Kürt asıllıyım ama milliyetçi bir insanım. Bu vatanımı çok seviyorum. Vatanımda birlik ve beraberlik istiyorum. Bu vatana hizmet edenden Allah razı olsun. Bu vatana ihanet edenin Allah müstehakını versin diyorum." dedi.

        Acı haberin alınmasının ardından Aslan'ın Yeditepe Mahallesi'nde oturan ailesinin oturduğu apartmanın önüne taziye çadırı kuruldu. Burada taziyeleri kabul eden acılı baba Mehmet Aslan, oğlunun şehadetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Baba Aslan, "Vatanımızın birliği ve beraberliği için ne yapılması gerekiyorsa onun yapılmasını istiyorum. Vatanımızda birlik, beraberlik, dirlik ve düzen olsun. Türk milletinin hep birlikte kardeşçe yaşamasını istiyorum. Bu vatan hepimizin vatanı. Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla, Acemiyle. Ben de Kürdüm. Kürt asıllıyım ama milliyetçi bir insanım. Bu vatanımı çok seviyorum." diye konuştu.

        Vatanda birlik ve beraberlik istediğini vurgulayan Aslan, "Bu vatana hizmet edenden Allah razı olsun. Bu vatana ihanet edenin Allah müstehakını versin diyorum. Ezan-ı Muhammedi okunuyor. Onun yüzü suyu hürmetine Allah tüm insanlara kardeşçe yaşamayı nasip etsin. Biz burada bin yıldır beraber yaşadık, bin yıldan sonra da edebiyen bir ve beraber yaşayacağız. Hiç kimse bizi bölemeyecek, bunu başaramayacak. Tek bayrak, tek millet, tek din, tek dil olarak yaşayacağız. Bunun için de ne gerekiyorsa yapacağız. Ölmek gerekiyorsa öleceğiz. Vatanımızın birliğini ve dirliğini istiyoruz. Büyüklerimize sesleniyoruz. Bu asayişi berkemal etsinler. Kardeş olacak bin yıllardır yaşadığımız gibi bundan sonra yaşamayı da yüce Rabbim nasip etsin inşallah." diye konuştu.

        TARİH ÖĞRETMENİ OLAN ŞEHİT, KPSS'DEN ATANAMAYINCA POLİS OLMUŞ

        Oğluyla şehit haberini almadan bir gün önce telefonda konuştuklarını da anlatan baba Aslan, "Hal hatır sordum. 'İyi misin, rahat mısın?' dedim. 'İyiyim baba, göreve gideceğim. Bu hafta bütün gün gececiyim' dedi. Ben de 'Allah'a emanet ol oğlum. Allah hepinize yardım etsin. Sizi muzaffer eylesin. Kötüye fırsat vermesin' dedim." ifadelerini kullandı. Öte yandan yaklaşık 9 yıldır polis olduğu öğrenilen Aslan'ın Tarih Bölümü mezunu olduğu ve zamanında KPSS'den atanamadığı belirtildi. Şehidin ayrıca Berfin (5,5) ve Baran (1,5) isimli iki çocuğunun olduğu öğrenildi. (CİHAN)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ