Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Gümrüğü’nde operasyon

        Nihat ULUDAĞ-İSTANBUL

        Aralarında Bulgar uyruklu TIR sürücüsünün de bulunduğu 12 kişi hakkında kaçakçılıktan adli işlem başlatıldı.

        İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri uluslar arası bir kaçakçılık çetesinin Bulgaristan üzerinden ülkemize kaçak kumaş soktuğu bilgisini aldı.

        Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Bulgaristan’dan yola çıkan kumaş yüklü bir TIR’ı Edirne’den itibaren fiziki takibe aldı. Kumaş yükünü Erenköy Gümrügü’ne bağlı bir antrepoya boşaltması gereken TIR rotasını Esenler Giyimkent’te çevirdi. Kumaş yükünü buraya boşaltan TIR’ın şoförü gözaltına alındı.

        Yurda kaçak olarak sokulan piyasa değeri 405 bin TL olan 791 kap polyester kumaşa el konuldu.

        TIR GÜMRÜĞE GİRMİŞ GİBİ İŞLEM YAPMIŞLAR

        Yürütülen soruşturmada, yükünü Erenköy Gümrüğü’ne bağlı bir antrepoya boşaltması gereken TIR’ın hiç buraya gitmediği halde TIR karnesine aracın sahaya alındığına dair kaşe vurulduğu ve TIR karnesinin tescil işlemlerinin yapıldığı belirlendi.

        TIR ŞOFÖRÜ KAÇAKÇILIK OLAYINI İTİRAF ETTİ

        Gözaltına alınan Bulgar uyruklu TIR şoförü, kumaş yükü Erenköy Gümrüğü yerine Esenler Giyimkent’te bulunan bir depoya boşalttığını itiraf etti.

        12 KİŞİ HAKKINDA KAÇAKÇILIKTAN ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

        Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık olaylarıyla ilişkili olduğunu tespit ettiği, aralarında antrepo çalışanlarında bulunduğu 12 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ