Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Atalay: Çözüm sürecinin yeniden başlaması için güven vermeliler

        AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Habertürk TV'de Tuba Atav'ın sorularını yanıtladı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki terör operasyonlarından vatandaşların memnun olduğunu kaydeden Atalay,"Bu devletin görevi, olmazsa olmaz. Ülkemizin sınırları içinde her yer huzurlu hale gelene kadar operasyonlar devam edecek" dedi.

        Çözüm süreci ile ilgili soruları yanıtlayan Atalay, sürecin somut hedefinin terörü sonlandırmak olduğunu söyledi.

        "HDP'Yİ SÜREÇTE DEVREYE SOKAN BİZİZ"

        HDP'nin çözüm sürecindeki rolü ile ilgili "Çözüm süreci, Ak Parti hükümetlerinin bir projesi. HDP, şunun için devreye sokulmuştur. Onlara bir anlamda bir rol verilmiştir. HDP'yi siyasi kesim olarak örgütle irtibatı olan siyasi parti olarak devreye soktuk. Bu genişletilebilir." dedi.

        "ÇÖZÜM SÜRECİNE İHANET ETTİLER"

        HDP'nin terör örgütüyle arasına mesafe koyamadığını kaydeden Atalay, "Meşru bir partidir ama yeterli bir mesafe koyamadılar. 'Biz silahları gömeceğiz, eve dönmek istiyoruz' iradesi koyarlarsa devlet tekrar mekanizmaları kurabilir. Şu anda fevkalade bir güven sarsılması oldu. Çok büyük riskler aldık, inandık güvendik ama onlar çözüm sürecine ihanet ettiler. Görevlerini yerine getirmediler. Tekrar bunun başlaması için iyi bir güven vermeleri gerekiyor" diye konuştu.

        "HİÇBİR SOKAK KURTARILMIŞ BÖLGE OLAMAZ"

        Atalay, Silvan'da yaşananları da şöyle değerlendirdi: "Dar sokaklarda yerleşmiş terör unsuları var. Bunların temizlenmesi için çalışmalar yapılıyor. Oralarda daha geniş etki alanı oluşturmaya çalışmışlar. Hiçbir sokak, hiçbir mahalle kurtarılmış bölge olamaz. Bu olağanüstü hal falan değil, sokağa çıkma yasağı oradaki iradenin alacağı karardır"

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ