Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KPSS soruşturmasında 158 kişi mercek altında

        Fevzi ÇAKIR / GAZETE HABERTÜRK

        2010 KPSS soruşturmasına ilişkin MASAK raporuna göre, 3 bin 227 şüpheli arasında yer almayan ancak kendilerine "himmet" transferi yapıldığı tespit edilen 158 kişi belirlendi. 158 kişinin şahsi bilgileri incelemeye alındı. Savcılık, 158 kişinin, "Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) finansman sağlayan imamlar" olduğu üzerinde duruyor.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 2010 KPSS soruşturması kapsamında hazırlanan MASAK raporu, önemli bir ayrıntıyı gözler önüne serdi.

        Raporda, soruşturma dosyasında bulunan 3 bin 227 şüpheli arasında yer almayan ancak şüphelilerle "himmet" transferi ilişkisi bulunduğu iddia edilen 158 kişi tespit edildi. Savcılık bu kişiler hakkında ayrı bir inceleme başlatılması talimatını verdi.

        Şüphelilerin kişisel bilgileri ve HTS kayıtları mercek altına alındı. Şüphelilerin, birbirleri arasındaki para transferlerini internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirdikleri tespit edildi. Bazı transferlerin açıklama kısmında "himmet" notu yazdığı da MASAK raporuna yansıdı. Himmet transferlerinde aylara göre farklılık gösteren rakamlardan en düşük miktarın 21 TL, en yüksek miktarınsa 1200 TL olduğu belirlendi.

        Raporda, "himmet" adı altında toplanan paraların ‘FETÖ’ye bağlı şirketlere aktarıldığı ve yurtdışına çıkışlarının yapıldığı’na dair bulgulara ulaşıldığı iddia edildi.

        LYS KİTAPÇIKLARI İNCELEMEYE ALINDI

        2014 Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) usulsüzlük yapıldığına dair soruşturma kapsamında ise 2014 LYS’ye ait soru kitapçıkları ve cevap anahtarları incelemeye alındı. Soruşturma, Fethullah Gülen ile aynı adı taşıyan akrabasının sınavda 3. olması üzerine başlatıldı.

        Savcılık, “FETÖ lideriyle aynı adı taşıyan Gülen’in, darbe planları boşa çıkan ve kamuoyunda itibar kaybeden örgütün üzerinde oluşan olumsuz algının kırılması amacıyla özel olarak seçildiği” üzerinde duruyor. Gülen’in sınav öncesi ve sonrası temas ettiği kişiler inceleme altına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ