Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gaziantep'te IŞİD baskınında patlama yaralı polisler var!

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP

        Gaziantep'te polis IŞİD'e ait hücre evine operasyon düzenledi. Operasyon sırasında evde bulunan bir kadın terörist üzerindeki bombaları patlattı. Patlamada kadın terörist parçalanarak ölürken, 4 polis yaralandı. Bir erkek IŞİD üyesi ise yaralı olarak kaçarken kovalamaca sonucu yakalandı. Yaralı teröristin polisler tarafından yakalanması üzerine, "Allah-u Ekber" diyerek bağırdığı öğrenildi.

        Gaziantep Beylerbeyi Mahallesi'nde bir evde IŞİD üyesi teröristlerin kaldığını belirleyen polis dün gece 22.00 sıralarında operasyon düzenledi. Özel harekat ekiplerinin de katıldığı operasyon sırasında evde bulunan bir kadın terörist üzerine bağladığı patlayıcılarla polise karşı bir intihar saldırısı düzenledi. Polislerin eve girişi sırasında üzerindeki bombaları patlatan kimliği henüz belirlenemeyen kadın militan parçalanarak hayatını kaybederken, patlamada 4 özel harekat polisi de yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı polislerden birisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralı polislerin isimlerinin ise Halil İbrahim Dinçerler, Mehmet Kamil Balkanoğlu, Murat Akıl ve Bayram Bozkurt olduğu açıklandı.

        Bu arada operasyon sırasında evde bulunan bir erkek IŞİD üyesi ise yaşanan panikten faydalanarak yaralı olarak kaçmaya çalıştı. Yaralı erkek terörist kısa bir kovalamacanın ardından yakalandı. Yaralı terörist tedavisi için hastaneye götürülürken tedavisinin ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüleceği öğrenildi.

        VALİ ALİ YERLİKAYA OLAY YERİNE GİTTİ

        Öte yandan patlamanın meydana geldiği Beylerbeyi mahallesine giden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya olayla ilgili bilgi alarak incelemelerde bulundu. Vali Yerlikaya, daha sonra hastaneye giderek yaralı polisleri ziyaret etti.

        MAHALLEDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

        Polis ekipleri, IŞİD militanının kendini patlatarak parçalanması ve 3 polisin de yaralanmasının ardından çevrede geniş güvenlik önlemleri aldılar. Mahallede kuş uçurtmayan ekipler, olay yerine de kimseyi yaklaştırmadı. Patlamanın meydana geldiği binada oturan vatandaşları uyaran polis ekipleri, herhangi bir olaya ya da çatışma karşı kimsenin dışarı çıkmamasını ve pencerelerinden bakmamalarını istedi.

        İTFAİYE EKİPLERİ HAZIR BEKLETİLDİ

        Olayın yaşandığı bölgeye Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri de çağrılarak hazır bekletildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ