Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Adım Adım Koşusu ile ‘Koruncuklar’ gülecek

        Kurthan DEMİR-Emre KAYA / GAZETE HABERTÜRK

        VODAFONE İstanbul Maratonu kapsamında gerçekleştirilen “Adım Adım Yardımseverlik Koşusu” ile yüzlerce ‘beyaz yakalı’ sporsever, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk Vakfı) adına ter dökecek, bağış yapılması için çağrıda bulunacaklar. 2008 yılından beri devam eden yardım koşusu etkinliğinde Koruncuk Vakfı için yüz binlerce lira bağış toplandı. Adım Adım Koşusu’na katılanlardan birisi de vakfın köyünde büyüyen Mehmet Hazar Artuner. Özel bir şirkette çalışan Artuner’in vakıf için topladığı bağış 320 lira.

        ‘İYİLİK PEŞİNDE KOŞ’

        Artuner koşuya katılmasını ‘İyilik Peşinde Koş’ kampanya sayfasında şu sözlerle açıklıyor: ‘‘Ben de bu pazar günü maratonda Koruncuk Vakfı için koşacağım. Ben de Koruncuk tarafından büyütülen, yetiştirilen gençlerden biriyim. Ve beni bu yaşıma getiren, sahip olduğum tüm bilgi/ ahlak/yetenek/kazanç ve başka ne varsa, onlara sahip olma imkânı, fırsatı veren Koruncuk Vakfı’dır. Benim gözümde yeryüzündeki çocuk cenneti diyebileceğim bir köyleri/köyümüz var. İşte o köyde benim geçmişte ihtiyaç duyduğum sevgi, ilgi, maddi manevi her desteğe ihtiyacı olan kardeşlerim var.” Koruncuk Vakfı Strateji ve İş Geliştirme Koordinatörü Kerim Urallı, Koruncuk Vakfı ile ilgili şunları söyledi: “Çocuklarımızı ‘Bolluca Çocuk Köyü’müzde en iyi şartlarda yetiştirmeye çalışıyoruz. Bizim kapasitemiz 130 çocuk ve tamamı dolu. Burada büyüyüp hayata atılanlar oldukça onların yerine yeni bebek Koruncuklar yollanıyor. 0-6 yaş arası çocuklar kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar bakıcı annelerimiz tarafından büyütülüyor. Çocuklara temel ihtiyaçlarının haricinde üniversite boyunca verilen burstan tutun, yazın götürülen tatile kadar en iyi şartları sunmaya çalışıyoruz.’

        HEDEFTE 5 YENİ KÖY VAR

        36 yıl önce kurulan Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı, ailesi olmayan, terk edilmiş ya da istismara uğramış çocuklar için 10-12 evden oluşan çocuk köyleri kuruyor. Vakfın hedefleri arasında 5 yeni çocuk köyü daha kurmak ve evlat edinmenin gelişmesi için insanları bilgilendirmek de var.

        CİNER ÇALIŞANLARI MARATONDA

        İSTANBUL Maratonu’nda koşmak için Ciner Holding çalışanları da bir araya geldi. Ciner Grubu çalışanları, “Koruncuk Vakfı’na fayda amacıyla koşalım” çağrısına destek verdi. Grup bünyesindeki şirketlerden 37 kişi koşuya katılıyor. Habertürk Gazetesi yazıişlerinden Aslı Öktener ve Ayçağ Bıçakcı da yarışta yer alacak. Deneyimli koşucular Aslı Öktener ve Ayçağ Bıçakcı, bu yıl 40 ülkeden 900 sporcunun katıldığı Kapadokya Maratonu’na da iştirak etmişlerdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ