Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mavi pedal Şile'de diyabet için döndü

        Akıncan ABADAN /GAZETE HABERTÜRK

        14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde, her geçen gün yayılan hastalığa dikkat çekmek için düzenlenen etkinliklerin bu yılki adresi İstanbul Şile oldu. Türkiye Diyabet Vakfı ve Lilly İlaç, diyabete dikkat çekmek amacıyla “Mavi Pedal Bisiklet Turu” düzenledi.

        Şile’de dün gerçekleştirilen yarışa, profesyonel ve amatör bisikletçilerin yanı sıra yöre halkı da ilgi gösterdi. Diyabetli bisikletçilerin de yer aldığı Mavi Pedal Bisiklet Turu’nun profesyonel yarış etabında 18 yaşındaki Buğrahan Yavru birinci oldu. Yarışın ardından “Şile Diyabetli Çocuklar Yaşam Köyü”nde bir etkinlik düzenlendi.

        Törene Türkiye Diyabet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, Vakıf Mütevelli Heyeti üyesi Prof. Dr. Gönül Talu, yönetim kurulu üyeleri, Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, vakıf destekçileri ve diyabet hastaları katıldı. Bu alanda dünyanın en büyük tesisi olarak gelecek yıl hizmete başlayacak Yaşam Köyü’ne destek veren kurum ve kuruluşlara plaket verildi.

        Türkiye Diyabet Vakfı tarafından Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Tekdağ ve Habertürk’e plaket sunuldu. Tekdağ adına plaketi Habertürk TV muhabiri Onur Aksoy aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ