Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir’de çocuk toplama timi çocukları sokaktan kurtarıyor

        Mehmet İNMEZ / GAZETE HABERTÜRK

        İzmir’de sokakta kalan, dilencilik yapan çocukların sayısının artması üzerine, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 7-24 görev yapan mobil ekip kurdu. Aralarında psikologların da yer aldığı ekipler, gündüzleri trafik ışıklarında dilenen, mendil satan yaşları 4 ile 17 arasında değişen çocukları tek tek topluyor.

        Son 3 ayda aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 50’ye yakın çocuk yuvaya alındı. Çocuklar yuvaya alındıktan sonra ilk olarak aileleri tespit edilmeye çalışıldı. 21’i Afgan ve 12’si Suriyeli olmak üzere 33 çocuğun ailelerinin bulunmadığı ve çoğunun Yunan adalarına kaçmaya çalışırken batan teknelerde boğularak hayatını kaybeden ailelerin çocuğu olduğu ortaya çıktı.

        1 ay boyunca İzmir’de yuvalarda tutulan çocuklar, başka yakınlarına da ulaşılamayınca İzmir dışında bulunan ve göçmenler için hazırlanan barınma merkezlerine gönderildi. Sahipsiz olduğu için dilenen, madde bağımlısı olan ve sokakta kalan 17 çocuk ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı yuvalara gönderildi.

        Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay, kurulan mobil ekipler sayesinde sokakta yaşayan çocuk kalmadığını söyledi. Tanğlay, “İzmir’de sokakta yaşayan ve kalan çocuk bulunmamaktadır. Dilendirilen ve ailesi ile sorun yaşayıp evi terk eden çocukları ekiplerimiz gezerek ve ihbar sonrası koruma altına alıyor. Aileleri olanlar bulunarak, sorun varsa çözümü için çalışılıyor” bilgisini verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ