Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Suriyeli kıza tacize 8 yıl hapis

        Bursa'da evli 1 çocuk babası F.Ç. (33) ziyarete geldiği sevgilisini evde bulamayınca alt katta oturan Suriye uyruklu M.H.'ye (17) tecavüz etmek istedi.

        Genç kızın direnmesi üzerine F.Ç. kaçtı. Polis tarafından yakalanan ve hakkında 'Cinsel istismar' ve 'Konut Dokunmazlığına ihlal' suçlarından dava açılan F.Ç., tutuksuz yargılandığı mahkemede 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

        Olay, geçen haziran ayında Merkez Osmangazi ilçesi Namık Kemal Mahallesi'nde meydana geldi. Evli 1 çocuk babası olan ve bir de sevgilisi bulanan F.Ç., ziyarete geldiği sevgilisini evde bulamadı.

        Sevgilisini sormak için alt kattaki evin zilini çalan ancak cevap gelmeyince açık olan kapıdan içeriye giren F.Ç., iddiaya göre yatak odasında uyuyan Suriye uyruklu M.H.'yi görünce cinsel tacizde bulundu. Uykudan uyanan M.H.'nin direnmesine rağmen F.Ç., genç kızla ilişkiye girmek için yaklaşık 20 dakika uğraştı. F.Ç. daha sonra evden ayrıldı.

        AKŞAM AİLESİNE ANLATTI

        Annesi hastanede babası ve kardeşi ise işte olan M.H. akşam ailesinin eve gelmesi üzerine yaşadıklarını anlattı. Daha sonra ailesiyle birlikte polis merkezine giderek şikayette bulunan M.H.'nin müracaatı üzerine polis F.Ç.'yi gözaltına aldı. Evde yapılan incelemede genç kızın yatağında F.Ç.'nin spermlerine rastlandı

        SUÇLAMAYI REDDETTİ

        Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan F.Ç. hakkında 'Cinsel istismar' ve 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Çıktığı ilk duruşmada suçlamaları kabul etmeyen kendisine iftira atıldığını öne süren F.Ç., beraatini istedi.

        Mahkemede tercüman aracılığı ile ifade veren M.H. ise, "Olay günü annem hastaneye, babam ve kardeşim çalışmaya gitti. Evde uyuduğum sırada açık kapıdan birisi içeriye girip, elbiselerimi çıkartarak üzerime abandı. Beni öpmeye başladı. Direnip çığlık attım. Bu kişi daha evi terk etti, kendisinden şikayetçiyim" dedi.

        Mahkeme heyeti yapılan ilk duruşma sonrası suçunu sabit gördüğü F.Ç.'ye toplam 8 yıl hapis cezası verdi. Yargıtay kararı onarsa, F.Ç. cezaevine girecek

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ