Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika GÜrsel Tekin'den parti içi muhalefete sert çıkış

        GAZETE HABERTÜRK

        CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin dün TBMM’ye gelerek kaydını yaptırdı. “Maalesef 24. dönemimiz talanla bitti, 25. ara dönem yalanla bitti, inşallah bu dönem yalansız, talansız Türkiye’nin birikmiş sorunlarını çözebilecek bir parlamento dönemi olur” diyen Tekin, şunları söyledi:

        -(Kurultay tartışmaları) Bir kısım arkadaşlarımızı çok da anlamlı bulmuyorum; onu açık ve net söyleyeyim. Partinin önünden geçerken hasbelkader gelip partiye üye olup partide bir dönem vekil olurken, bu partide genel başkan adayı olunmaz. Bu partinin kültürü başka bir şeydir, bunu herkes bilecek. 1 Kasım’dan sonra tamamen Türkiye meselelerine odaklanmışız, arkadaşlarımızın demokratik talepleri olabilir, bu son derece doğaldır, elli gün sonra kongremiz olacak gelsin herkes demokratik yarış içinde olsun.

        -(Vefasızlık olarak mı algılıyorsunuz) Vefa bir semt, maalesef keşke bir semt olmamış olsaydı, vefa sadece bize özgü değil, Türk siyasetinde vefa ayaklar altında, görmüyor musunuz bugünkü operasyonlara bakın nerede vefa?

        -(“G20 Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ön plandaydı, Başbakan Davutoğlu pek görülmedi, ne diyorsunuz?”) Gazetelerin manşetlerine baktığımızda Ahmet Hoca zaferinin sonlandığını da görüyoruz. Bırakın siyasal olarak bunun karşılığını, nezaketen de çok inciticidir. Ben, Sayın Davutoğlu bu konuda nasıl bir tavır alacak doğrusu çok merak ediyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ