Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Emine Erdoğan’la kültür keşfi

        GAZETE HABERTÜRK

        EŞLER YEMEĞİNDE TEK ERKEK

        Emine Erdoğan, önceki akşam da lider eşlerine bir yemek verdi. Yemek masasındaki tek erkek IMF Başkanı Christine Lagarde’ın eşi Xavier Giocanti oldu. Yemekte, Paris’te yaşanan terör saldırıları nedeniyle büyük bir üzüntü içinde olduklarını söyleyen Emine Erdoğan, “Kadınların karar mekanizmalarında daha çok yer alması için güç birliği yapmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin ikinci gününde konuk ülke liderlerinin eşleriyle Türk mutfağının, kültür ve sanatının örneklerinin sergilendiği Kaya Palazzo Otel’de bulunan 6 bin metrekarelik Kültür Alanı’nı ziyaret etti.

        Yanında kızı Sümeyye Erdoğan olan Emine Erdoğan, bu ziyareti Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in eşi Mihriban Aliyeva, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong’nın eşi Ho Ching, OECD Genel Sekreteri Jose Angel Gurria’nın eşi Lulu Gurria, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’un eşi Malgorzata Tusk ile yaptı.

        Emine Erdoğan ve lider eşleri daha sonra Aspendos tarihi kentini ziyaret etti. Lider eşleri, Aspendos’a hayran kaldı.

        Emine Erdoğan, G20 kapsamında lider eşleriyle kültür merkezlerini ziyaret etti. Lider eşleri özellikle Aspendos tarihi kentini çok beğendiklerini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ