Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Meclis 'rengarenk'

        Arif AKDOĞAN/GAZETE HABERTÜRK

        TBMM’de 26. Dönem milletvekillerinin önceki günkü yemin töreni gece geç saatlere kadar devam etti. En yaşlı üye sıfatıyla birleşimi yöneten Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal, 9.5 saatlik tören boyunca, birleşime yalnızca 45 dakika yemek arası verdi. Tören öncesi milletvekili sıralarının üzerine kırmızı ve beyaz güllerden oluşan birer demet çiçek konuldu.

        Parti liderlerinden salona ilk olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, son olarak da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi.

        Bahçeli, yemin törenini baştan sona izleyen tek parti lideri oldu.

        Ameliyat olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise yemin törenine katılamadı. Demirtaş’ın yanı sıra HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, HDP Mardin milletvekilleri Ali Atalan ile Gülser Yıldırım genel kurulda bulunmadıkları için yemin etmedi.

        AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ve AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk, şaşırdığı için yemin metnini ikinci kez okudu.

        CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve İzmir Milletvekili Musa Çam yemin ettikten sonra sol kollarını havaya kaldırırken, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise kürsüden ayrılırken rabia işareti yaptı.

        Yemek arası dışında yerinden kalkmayan Bahçeli, ilerleyen saatlerde yorgun düştü.

        AK Parti Milletvekili Mehdi Eker,yeni milletvekillerine tespihlerini gösterdi.

        AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma’nın çocukları da saç ve sakal stilleriyle dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ