Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Çocuklara istismara ‘Bir daha olmaz’ indirimi

        Diyarbakır’da biri 15, diğerleri 14 yaşındaki 3 kıza esrar içirip porno izleterek cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 10 yıl hapse mahkûm olan Ubeydullah Ç.’yle ilgili davada gerekçeli karar açıklandı.

        17 sayfalık gerekçeli kararda, cinsel istismar eylemlerinin, ‘mağdurların rızasına aykırı gerçekleştiğine dair soyut iddia dışında delil elde edilemediği’ vurgulandı.

        150 yıl hapsi istenen sanığa, 2 çocuğa karşı ‘basit cinsel istismar’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından alt sınırdan ceza veren Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, kararda, iddiaları reddeden sanık savunmasının aksinin ispatlanamadığını ifade etti.

        ‘YENİDEN SUÇ İŞLEMEYECEĞİ...’

        Sanığın eylemlerinde ceza alt sınırından uzaklaşmayı gerektirir bir neden bulunmadığı kaydedilen kararda, bu nedenle olayın ‘basit cinsel istismar’ olarak değerlendirildiği vurgulandı.

        Bu nedenle sanığa her 2 kız için ‘hürriyeti tahdit’ten 2’şer yıl 6 ay, ‘basit cinsel istismar’dan da 2’şer yıl 6 ay olmak üzere toplam 10 yıl ceza verildiği ifade edildi. Mahkeme, sanığın kişilik özellikleri göz önüne alındığında yeniden suç işlemeyeceği kanaati oluştuğunu da belirtti.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ