Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Sitem eden şehit dedesinden Kılıçdaroğlu'na özür

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen ay Van'da polisin uygulama noktasından kaçan sürücünün kamyonetle çarpması sonucu şehit düşen polis memuru Yaşar Uysal'ın babaevini ziyaret etti.

        Beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile Ankara'dan karayoluyla Çorum merkeze bağlı Güney köyüne gelen Kılıçdaroğlu'nu, Çorum Milletvekili Tufan Köse, İstanbul milletvekilleri Eren Erden ve Ali Şeker, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, CHP Çorum İl Başkanı Gürsel Yıldırım ile köy muhtarı Dursun Hayvar karşıladı.

        Köy konağının bahçesinde vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, 5 Ekim'de Van'da polisin uygulama noktasından kaçan sürücünün kamyonetle çarpması sonucu şehit edilen polis memuru Uysal'ın dedesi Yaşar Uysal'a taziyelerini iletti.

        Üzücü olayın ardından Uysal'ın ailesine taziyelerini iletmek için 6 Ekim'de köye geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, ziyaret sırasında şehidin dedesi Yaşar Uysal'ın kendisine sitem ettiğini anımsattı.

        "Sözde kimseye haber vermeden gelecektik ama emniyete haber verince galiba diğer arkadaşlar da duymuşlar" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

        "Daha önce buraya geldim. Bir şehidimizin cenazesi vardı. Ailesine başsağlığına geldim. Dedemiz bana sitem etti. Ben o acılı günü biliyorum. Acıyı da biliyorum. 'Allah kimseye evlat acısı vermesin' diye söyledim. Evlat acısı çok acı veriyor insana ama ben bunu unutmadım. Dedim ki 'şu seçimler bitsin, vatandaş olarak gideyim hem dedeyle hem aileyle hem köylülerle bir araya gelelim. Birbirimizi tanıyalım'. Biz birbirimizi seviyoruz. Ayrılığımız, gayrılığımız yok. Bir arada yaşıyoruz, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Herkes huzur içinde yaşamak ister, çocuğunu askere güle oynaya göndermek ister. Terör çok acı veriyor, topluma çok acı veriyor. Dolayısıyla gelelim oturalım, konuşalım, dertleşelim ve onlar bizi tanısınlar istedik. Böyle bir güzellik olsun diye düşündüm."

        "İNAN BEN GELECEKTİM YANINA"

        Şehidin dedesi Uysal'ın "İnan ben gelecektim yanına" sözleri üzerine Kılıçdaroğlu, "Ben ayağına geldim, daha iyi oldu. Hem böylece bir arada olduk" ifadelerini kullandı.

        Kılıçdaroğlu'nu daha önce taziye için köye geldiğinde tanımadığını belirten Uysal, "Senin geldiğini de bilmiyordum. Vallahi de bilmiyordum. Bizim köyün adamına 'demedim ama' diyorum. Kafam gitti. Köye, sokağa çıkamadım. Benim okur yazarlığım yok başkanım" dedi.

        Köy muhtarı Hayvar'a kaç oyla muhtar seçildiğini de soran Kılıçdaroğlu, "En demokratik ve rahat seçimler muhtarlık seçimleridir. İsteyen çıkıp, aday olabiliyor. Partiler değil, kişiler yarışıyor. Bizdeki gibi aday belirleme süreci falan olmuyor. En rahat seçimler sizinki aslında" diye konuştu.

        Kılıçdaroğlu'na ziyareti sırasında çay ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.

        AA

        Daha sonra beraberindekilerle şehidin babası Mustafa Uysal'ın evini giden Kılıçdaroğlu, şehit Uysal'ın mezarını da ziyaret ederek dua okudu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ