Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı ve Başbakan kabineyi konuşacak

        Volkan YANARDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir yandan hükümet programı üzerinde çalışırken, diğer yandan da kabine listesi konusunda istişarelerini sürdürüyor. Davutoğlu’nun yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi, ardından da hükümet üyelerinin belirlenmesi bekleniyor.

        TECRÜBELİ İSİMLER KABİNEYE GİRİYOR

        Davutoğlu’nun, kabine listesini oluştururken, 3 dönemlik tecrübeli eski bakanlar, partinin merkez yürütme kurulundaki (MYK) üyeler ve bölge dengesi olmak üzere 3 önemli kriteri dikkate alacağı ifade ediliyor. Tecrübeli isimlerle gençlerin harmanlanması bekleniyor.

        En çok seçmen sayısına sahip Ankara, İstanbul ve İzmir’den birden fazla ismin kabineye girebileceği; yoğun nüfusa sahip Adana, Antalya, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Van, Samsun, Kocaeli, Sakarya, Denizli, Kayseri, Malatya gibi büyükşehirlere de bakanlık verilebileceği ifade ediliyor.

        2 KADIN BAKAN

        1 Kasım’daki seçimin ardından AK Parti’nin kadın milletvekili sayısı 7 Haziran seçimlerine göre azalmıştı. Davutoğlu, bu açığı, kabineye 2 kadın bakan alarak kapatmak istiyor.

        Kadın bakanların birinin başının açık, diğerinin başörtülü olacağı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olarak başında bulunduğu 60. hükümette de 2 kadın bakan yer almıştı. 2009-2011 yılları arasında Selma Aliye Kavaf Aileden Sorumlu Bakanlık yaparken, Nimet Baş da Milli Eğitim Bakanlığı görevini üstlenmişti.

        YILMAZ YENİDEN ‘SAVUNMA’YA

        Kulislerde, 7 Haziran sonrasında AK Parti’nin Meclis Başkanı adayı olduğu için kabineden ayrılan Meclis Başkanı İsmet Yılmaz’ın, yeniden Milli Savunma Bakanı olabileceği de kaydediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ