Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yüksekova’da 2 Nusaybin’de 1 kişi öldü

        Mehmet KAYAHAN/GAZETE HABERTÜRK

        Hakkari Yüksekova’da bomba tuzaklanan hendeklerle barikatların kaldırılması için cuma gecesi ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında çatışma çıktı.

        Olaylarda 18 yaşındaki Mehmet Reşit Arıcı ile 29 yaşındaki Naim Noyan öldü. Çatışmalarda yaralanan 3 kişi tedavi altına alınırken, ilçede birçok ev ve işyeri de zarar gördü.

        Dün sabah ise ekmek almak isteyen vatandaşlar fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı vatandaş- lar, balkon ve pencerelerde tencere çalarak protesto eylemi yaptı. Mardin Nusaybin’de de sokağa çıkma yasağı bulunan 15 mahalleden 11’inde dün elektrik, su, altyapı çalışmaları yapılabilmesi ve vatandaşların temel ihtiyaçlarını giderebilmeleri için yasağa 8 saat ara verildi.

        Vatandaşlar, fırınlara ve ihtiyaç maddesi satan dükkânlara hücum etti. Yasağın devam ettiği 4 mahallede ise şiddetli çatışmalar sürdü. Yer yer patlama seslerinin duyulduğu mahallelerde 55 yaşındaki Şerif Alper yaşamını yitirdi. Son 2 günde ilçede ölü sayısı 3’e çıktı.

        300 KİLO PATLAYICI YÜKLÜYDÜ

        Mardin Dargeçit’te polis takibi sırasında Bahçebaşı’nda terk edilen kasası bidonlar dolusu patlayıcı yüklü kamyonet, kontrollü olarak patlatıldı. Çevredeki bazı evler de zarar gördü. Bitlis Güroymak’ta da araziye gömülü 72 kilo patlayıcı ele geçirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ