Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik TSK açıkladı: 618 PKK'lı teslim oldu

        Terör örgütüne yönelik operasyonların ardından örgütten kopmalar artarken, Haziran ayından bu yana 618 terörist PKK'dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu.

        Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları, örgüte büyük darbe vurdu. Türk jetleri, Irak'ın kuzeyinde başta Kandil, Haftanin, Metina, Avaşin ve Zap olmak üzere terör örgütü PKK'nın kamplarına çok sayıda hava operasyonu düzenledi. TSK'nın gerek Irak'ın kuzeyindeki teröristlere ait hedeflere, gerekse yurt içindeki bazı bölgelere yaptığı hava operasyonlarında çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

        Teröristlere ait barınak, mevzi ve mühimmatların da yok edildiği operasyonların ardından bölücü terör örgütünün hareket alanı kısıtlandı. Bunun üzerine örgütten kopmalar arttı.

        Polis ve jandarmanın teröristlerce sözde öz yönetim ilan edilen illerde yaptığı etkili operasyonlar da terör örgütüne ağır darbe vurdu. Güvenlik güçlerinin etkili operasyonlarının ardından terör örgütünden kopmalar arttı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 7 Haziran'dan bu yana, 618 terörist, örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu. Bu teröristlerden önemli bir bölümünün örgütün Irak'ın kuzeyindeki kamplardan kaçtığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birliklerine teslim olduğu öğrenildi.

        Güvenlik kaynakları, örgütten kaçışların Çözüm Süreciyle arttığını, son operasyonlarla teröristlerin gruplar halinde örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.

        Güvenlik güçlerine teslim olanlar dışında çok sayıda teröristin de örgütten kaçıp ailesinin yanına veya başka şehirlere sığındığı belirtildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ