Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Emekli Tuğgeneral Tanyeri: Şüphemi dile getirdim

        GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen “Balyoz’da kumpas” soruşturmasında, Balyoz davasının temelini oluşturan seminere katılmasına rağmen hakkında soruşturma yapılmayan kişiler mercek altına alındı.

        Savcılık, bu kapsamda o dönem 1. Ordu Plan Subayı olan Kurmay Albay M.T.P.’nin de kayıtlarını inceledi. M.T.P.’nin, yurtdışına çıkan ve soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan gazeteci Tuncay Opçin ile telefon görüşmelerinin bulunduğu tespit edildi.

        Opçin’in, “Balyoz”u başlatan belgeleri, soruşturmanın tek tutuklusu olan gazeteci Mehmet Baransu’ya verdiği öne sürülüyor. Balyoz davasında beraat eden emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri, yargılandığı dönemde M.T.P. ile ilgili şüpheleri dile getiren kişi idi.

        HABERTÜRK’ün sorularını yanıtlayan Tanyeri, “Bu semineri kim planladı, yani proje subayı kim? M.T.P. Seminerdeki darbe planı kime yönelik? Hükümete. Böyle bir seminerden şüphelenilerek dava açılıyor. Ama seminerin proje subayı, Cumhurbaşkanı Muhafız Alay Komutanı oluyor. Bu Cumhurbaşkanı da seminerde görüşüldüğü iddia edilen darbe planı ile devrilecek bir isim. Ben bunu söyledim” dedi.

        “M.T.P.’yi suçlamıyorum” diyen Tanyeri, şöyle konuştu: “Çünkü benim elimde onu suçlayacak veri, bilgi, belge yok. Gelişmelerdeki şüphemi dile getirdim mahkemede. Savcı benim bu şüphelerim üzerine veya başka nedenlerle soruşturma başlatmış, bundan da haberim yoktu. Basından öğrendim ki HTS kayıtlarında Tuncay Opçin ile görüşmeleri çıkmış. Bu şüpheleri daha da artırıyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ