Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Davutoğlu: Türkmenlerin korunması için talimat verdik

        HABERTURK.COM

        Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Suriye konulu güvenlik toplantısı yapıldı. Başbakan Davutoğlu Habertürk'e yaptığı açıklamada "DEAŞ'a karşı operasyon yapılıyorsa bu koordinasyon içinde yürütülmelidir. Türkmenlere yönelik bir katliama yol açmamalıdır. Kardeşlerimizin bulunduğu tehdit karşısında gerekli tedbirleri diplomatik olarak da alırız.Bayırbucak'taki kardeşlerimizin korunması için gerekli tedbirleri alma talimatını verdik" dedi.

        Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantı basına kapalı yapıldı. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Bahadır Köse, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, MİT Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa ile AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya katıldı.

        DAVUTOĞLU: HER TÜRLÜ TEDBİR İÇİN TALİMATI VERDİK

        Habertürk'te canlı yayında toplantı hakkında bilgi veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bayırbucak Türkmenleri'ne yönelik her türlü saldırıda gerekli tedbirin alınacağını söyledi.

        Davutoğlu'nun güvenlik toplantısında konuşulanlar hakkında verdiği bilgiler şöyle:

        "İlgili güvenlik birimlerimizle toplantı gerçekleştirdik. Türkiye'ye dönük herhangi bir tehdit olursa, gerekli müdahale edilecektir. Mülteci akınına yol açacak bir saldırı olursa, gerekli tedbirler alınacaktır.

        Türkmeler gibi gruplar saldırıya uğraması durumunda bu gruplara her türlü desteği vereceğiz. Her türlü insani yardımı yaparız. Suriyeli olmayan herkes, Suriye'deki savaşçıdır. Türkiye gerekli tedbirleri alır.

        DEAŞ'a karşı operasyon yapılıyorsa bu koordinasyon içinde yürütülmelidir. Türkmenlere yönelik bir katliama yol açmamalıdır. Kardeşlerimizin bulunduğu tehdit karşısında gerekli tedbirleri diplomatik olarak da alırız. BM Güvenlik Konseyi'ne mektuplar gönderdik. Kardeşlerimize yapılacak yardımları ele aldık. Bayırbucak'taki kardeşlerimizin korunması için gerekli tedbirleri alma talimatını verdik.

        Kamuoyununun bu konudaki hassasiyetimizi anlamasını, kardeşlerimize kucak açacağımızı bilmelerini isterim. 2 yıl önce MİT TIR'larına operasyon yapan çevreler, bu katlama destek verenlerdir.

        Kobane'deki katliama karşı sesini yükseltenlerin, Bayırbucak Türkmenleri'nin içinde bulunduğu duruma seslerini çıkarmaması sorgulanmalıdır. Bu adres açıktır, bunu da tarih yargılar. Kim zulme uğramışsa kucağımızı, bağrımızı açtık. Bizim meselemiz insani bir meseledir."

        HÜKÜMETİN KURULMASI

        Başbakan Davutoğlu, yeni hükümetin kurulması çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini söyledi. Davutoğlu "En kısa sürede hükümeti kuracağız. Hiç kimse merak etmesin, en zor şartlarda bırakmadık, şimdi hükümetsiz olur mu? Yarın Cumhurbaşkanımızla ilk istişareyi yapacağız. O zaman oturup konuşacağız. AK Parti'nin olduğu yerde kriz olmaz" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ