Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İstanbul'da 3 bin şişe sahte içkinin firarisi yakalandı!

        Yusuf DOĞAN/GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Kaçakçılık Şube ekiplerinin Ağustos ayından bu yana düzenlediği operasyonlarda 2.5 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi.

        Kaçak sigaralar iimha işlemi için Ümraniye'deki geri dönüşüm tesislerine götürüldü. İmha işlemi savcı gözetiminde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yetkililerin katılımıyla yapıldı.

        3 BİN ŞİŞE SAHTE İÇKİNİN FİRARİSİ YAKALANDI

        Geçtiğimiz günlerde Fatih'te 3 bin şişe sahte içkinin ele geçtiği operasyonun firarisi olarak aranan şüpheli yakalandı. İstanbul'da 30'dan fazla kişinin sahte içkiden hayatını kaybetmesinin ardından düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen toplam 13 bin şişe sahte içki de aynı tesislerde iş makinesiyle kırılarak imha edildi.

        1 MİLYONLUK SİGARA YAKALANDI

        Kaçakçılık Şube ekipleri imha işlemlerinin ardından geçtiğimiz hafta 4 operasyon düzenledi. Önceki gün de Esenyurt'ta bir tır ve depoya düzenlenen operasyonda hayvan yemlerinin altına zulalanmış 138 bin paket kaçak sigara ele geçti.

        Ekiplerin Küçükçekmece, Yenibosna ve Tahtakale'de düzenlediği operasyonlarda ise 125 bin paket kaçak sigara ile 10 bin puro ele geçirildi.

        Düzenlenen baskınlarda 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda gözaltına alınan 4'ü Suriyeli 9 kişiden 2'si tutuklandı. Ele geçirilen sigaraların piyasa değerinin 1 milyon lira olduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ