Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari'de PKK operasyonu düzenlendi

        Hakkari Valiliğinden, Yüksekova'da sokağa çıkma yasağının uygulandığı sırada gerçekleştirilen operasyonlarda 2 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, 1 teröristin ağır yaralı hastaneye kaldırıldığı, 1 teröristin de silahıyla yakalandığı bildirildi.

        Valilikten yapılan açıklamada, ilçede bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi ve bölücü terör örgütü mensuplarınca kurulan barikatların kaldırılması amacıyla güvenlik görevlileri tarafından 20 Kasım'da operasyonların başlatıldığı bildirildi.

        Bölücü terör örgütü mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırılarda bulunulması üzerine çıkan çatışmada 2 teröristin etkisiz hale getirildiğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Çatışmada 1 terör örgütü mensubu ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Ayrıca çatışmaların yoğun olarak yaşandığı bölgede yeri tespit edilen keskin nişancı terörist, silahıyla yakalanmıştır. Yapılan operasyonlar neticesinde 10 hendek kapatılırken bombalı tuzaklı toplam 50 barikat ise güvenli bir şekilde kaldırılmıştır."

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ